Haberler

Beyoğlu'nda 329 Promil Alkolü Çıkan Sürücü, Trafik Ekiplerine Zor Anlar Yaşattı

Beyoğlu'nda Alkol Uygulaması Yapan Trafik Ekipleri Durdurdukları Bir Otomobilin Sürücüsünün Alkol Oranı 329 Promil Çıkınca İşlem Yapmak İstedi. Ancak Ayakta Duramayacak Kadar Sarhoş Olduğu Görülen Sürücü Trafik Ekiplerini Uzun Süre Uğraştırdı.

Beyoğlu`nda alkol uygulaması yapan trafik ekipleri durdurdukları bir otomobilin sürücüsünün alkol oranı 329 promil çıkınca işlem yapmak istedi. Ancak ayakta duramayacak kadar sarhoş olduğu görülen sürücü trafik ekiplerini uzun süre uğraştırdı.

Edinilen bilgiye göre olay saat 03.00 sıralarında Beyoğlu Cumhuriyet caddesi üzerinde meydana geldi. Alkol uygulaması yapan trafik ekipleri İlhan Abdullah`ın kullandığı 34 VA 7376 plakalı otomobili durdurdu.

329 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Trafik ekiplerinin yaptırdığı alkol muayenesinde Abdullah, 329 promil alkollü çıktı. Ancak sadece bira içtiğini ve az alkollü olduğunu söyleyen sürücü, uzun süre işlem yapmaması için polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Bir müddet trafik ekiplerine ricada bulunan sürücü, başarılı olamayınca otomobiline binerek olay yerinden kaçmaya çalıştı. Ancak trafik polisleri otomobilin anahtarını alarak sürücünün gitmesine izin vermedi. Israrla anahtarı isteyen sürücü, polisleri ikna edemeyince bu sefer otomobilden inmek istemedi.

BEN DE DEVLET MEMURUYUM

Başmühendis olduğunu söyleyen sürücü Abdullah, ¨Halkın menfaatını korurken önce ben örnek olmalıyım. Önce ben adam olmalıyım, ondan sonra halk vazifesini yapacak. Benim ehliyetim 89`da vardı ve hala var¨ diyerek alkol oranının az olduğunu, anahtarının kendisine geri verilmesini istedi.

15 DAKİKA EHLİYETİNİ ARADI

Trafik ekiplerini ikna edemeyeceğini anlayan sürücü, kendisinden istenen ehliyeti uzun süre aradı. Otomobilden çıkarttığı poşette yaklaşık 15 dakika ehliyetini arayan sürücü bir türlü ehliyetini bulamadı. Trafik ekiplerinin, ¨Cüzdanınızda olabilir¨ uyarılarını kabul etmeyen sürücü, ısrarla ehliyetinin poşette olduğunu söyledi ve aramaya devam etti. Bütün kağıtları tek tek kontrol eden sürücü, bir türlü bulamadığı ehliyetini aramaya çalışan trafik ekiplerine de izin vermedi. Sürücü Abdullah, aradığı ehliyeti poşette bulamayınca trafik ekiplerinin ikazlarına uyarak cüzdanına bakmayı kabul etti. Önce kredi kartı cüzdanını çıkartan Abdullah, kart bölmelerini tek tek kontrol etti. Ancak ehliyetini bulamadı. Daha sonra cüzdanını çıkartan Abdullah, burada yaptığı aramada ehliyetini buldu. Gazetecilerin, ¨Ehliyetiniz cüzdanınızdaymış. Trafik ekiplerinin dediği yerde çıktı. Ne diyeceksiniz?¨ sorularına ise, ehliyetinin en son poşette olduğunu söyleyerek kendini savundu.

Trafik ekiplerinden ceza yazılmamasını isteyen alkollü sürücü, polislerden uzun süre ricada bulundu. Ancak trafik ekipleri sürücüye ilk kez yakalandığı için 419 YTL ceza yazdı.

¨OTOMOBİLİMİ KİM ÇEKTݨ

Cezayı yedikten sonra otomobilinin önünde duran sürücü trafik ekiplerinin otomobilini çektiğinin farkına varamadı. Kendisine, ¨Otomobiliniz nerede¨ diye soran gazetecilere sürücü, ¨ Arabam burada¨ diye karşılık verdi. Sürücü, arkasını döndüğünde otomobilinin olmadığını görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Ehliyetine 6 ay el süreyle el konulan sürcünün otomobili otoparka çekildi. Sürücü Abdullah ise, taksiyle evine gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title