Haberler

Beyoğlu'na İtalya'dan Bir Kardeş Daha

Güncelleme:

Beyoğlu Belediyesi, kardeş şehirler halkasına bir şehir daha ekledi. Beyoğlu Belediyesi ile İtalya'nın Catania Özerk Bölgesi imzalanan anlaşmayla kardeş şehir oldu.

BEYOĞLU- İstanbul'un en önemli ilçelerinden birisi olan Beyoğlu'na bir kardeş şehir daha geldi. İtalya'nın Sicilya bölgesinde yer alan Catania Özerk bölgesi ile Beyoğlu kardeş şehir oldu. İmza töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nun İtalyan tarihinde önemli ve müstesna bir yere sahip olduğunu söyledi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Catania Belediye Başkanı Enzo Bianco arasında Catania Belediyesinde kardeşlik anlaşması imzalandı.

TÜRKİYE İLE İTALYA'NIN KADERİ BEYOĞLU'NDA BİRLEŞMİŞTİR

Tören sırasında bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye ile İtalya'nın kaderinin, adeta Beyoğlu'nda birleştiğini aktararak"Beyoğlu, İtalyan tarihinde önemli ve müstesna bir yere sahiptir. İtalyan kültürü de Beyoğlu'nun kıymetli bir parçası olagelmiştir," dedi. Türkiye- İtalya dostluğunun nişanesi olarak Beyoğlu'nun simgesi haline gelen Galata Kulesi'ni örnek gösteren Başkan Demircan, "20'nci yüzyılın başında, 40 bin İtalyan; adeta küçük bir İtalya misali, Beyoğlu'nda yaşamıştır," dedi. Beyoğlu'nda yaşayan Giuseppe Garibaldi ve Giuseppe Mazzini'nin İtalyan birliğini sağlayan vatanseverler olarak adlarını İtalya tarihe yazdırdıklarını ifade eden Demircan,"Garibaldi ile Mazzini'nin, Beyoğlu'ndaki ortak yaşama kültüründen edindikleri tecrübenin, onları, Risorgimento'ya "Yeniden Doğuş"a götüren yolda hem önemli bir örnek hem de cesaretlendirici bir faktör olduğunu düşünüyorum" dedi. Catania Belediye Başkanı Enzo Bianco da yaptığı konuşmada iki şehrin kardeşliğinden oldukça mutlu olduğunu aktararak bundan sonraki süreçte Beyoğlu Belediyesi ile her türlü alanda ikili ilişkilerin daha yoğun olacağını söyledi. Cataniaya imzalanan kardeşlik projesi kapsamında ilişkilerin güçlendirilmesi adına Mimar Sinan Üniversitesi, Akbank Sanat Galerisi ve Pera Müzesi yetkilileri ve iş adamları ile birlikte geldiklerini ifade eden Demircan, kurumların ve şirketlerin kendi meslektaşları ile beraber ortak proje geliştirerek Türkiye ile İtalya arasında önemli işbirliklerinin gelişiminde öncü rol oynayacaklarını kaydetti. Catania Belediye Başkanı Enzo Bianco da yaptığı konuşmada iki şehrin kardeşliğinden oldukça mutlu olduğunu aktararak bundan sonraki süreçte Beyoğlu Belediyesi ile her türlü alanda ikili ilişkilerin daha yoğun olacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Misbah Demircan İstanbul Türkiye İtalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title