Haberler

Beyoğlu Gençlik Festivali Başladı

Beyoğlu Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği Beyoğlu Gençlik Festivali başladı.

Beyoğlu Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği Beyoğlu Gençlik Festivali başladı.

Beyoğlu Belediyesinin bu yıl altıncısını düzenlediği Beyoğlu Gençlik Festivali başladı. 18-21 Mayıs tarihlerinde Taksim Meydanı'ndaki etkinlik alanında gençler için bilim, sanat, spor ve kültür gibi alanlarda çok sayıda etkinlik hazırlandı. Taksim Meydan'ında 4 gün boyunca gençleri bir araya getirecek olan Beyoğlu Gençlik Festivali; sivil toplum kuruluşları, yayınevleri, üniversiteler, öğrenci platformları, spor kurumları, geleneksel sanatlar ve el sanatları alanlarında faaliyet gösteren birbirinden farklı katılımcılarla gerçekleştirilecek.

Festivalde çok sayıda etkinlik var

Festivalde konser, dans, sinema gösterimleri ve söyleşileri, DJ performansları, oyun ve çeşitli spor etkinlikleri bulunuyor. Sanal Gerçeklik (Paraşüt ve Dağ Bisikleti), Mini Golf, Playstation Futbol Turnuvası, XBOX Kinect, Klasik Atari Makinaları, Tırmanma Duvarı, Canlı Langırt, Masa Tenisi Turnuvası, Komik Aynalar, Araba Simulasyonları gibi pek çok farklı oyun ve etkinlik gençlere eğlenceli anlar yaşatacak.

"Amacımız özgüvenlerini artırmak"

Festivalin resmi açılışını ise festivale ev sahipliği yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptı. Gazetecilerin festival hakkındaki sorularına yanıt veren Başkan Demircan, gençlerdeki yeteneklerin ön plana çıkarılmasının amaçlandığı bir festival düzenlediklerini söyledi. Geçmiş yıllardaki 19 Mayıs kutlamalarının gençler için yeterli olmadığını belirten Demircan, "Genelde bu etkinlikler çok törensel içerik ihtiva ederler. Gençlere çok fırsat verilmediği gibi bir havası vardır, bizim gençliğimiz hep böyleydi. Biz 6 yıldır özellikle liselerde gençliğimize etkinlik yaptırmak, onların performanslarını ön plana çıkartmak, onların varlıklarını anlamlı kılmak, özgüvenlerini artırmak adına bu gençlik festivalini Taksim Meydanı'nda düzenledik. Bilim, spor, kültür, sanat ve bir çok alandaki becerilerini göstermeyi hedefliyoruz. Güzel bir ortam oluştu diye düşünüyorum. Gençler heyecanlı özellikle Beyoğlu'nun liselerinde okuyan gençler" dedi.

Festivale katılan gençler de duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bazı gençler ise 4 gün boyunca festival alanında olacağını söyledi. Gündüz saatlerinde Beyoğlu Gençlik Festivali'ne ev sahipliği yapacak meydan, akşam saatlerinde yerini Açık Hava Sinema Günleri'ne bırakacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Beyoğlu Taksim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title