Haberler

Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde Festus Okey Davası

Beyoğlu'nda gözaltındayken polisin silahından çıkan kurşunla öldüğü iddia edilen Nijeryalı futbolcu Festus Okey davasına, "görevsizlik" kararıyla gönderildiği Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma için adliye girişinde toplanan bir grup, Okey'e destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltındayken polisin silahından çıkan kurşunla öldüğü iddia edilen Nijeryalı futbolcu Festus Okey ile ilgili davanın Beyoğlu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nden "görevsizlik" kararıyla Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesinin ardından davaya devam edildi. Duruşma öncesi Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyesi bir grup, adliye önünde toplandı. Adliye bahçesinde açıklama yapmak isteyen grup, polisin izin vermemesi üzerine adliye kapısı önün geldi. Burada Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltındayken ölen Nijeryalı Festus Okey'e destek amacıyla basın açıklaması yapan grup sloganlar attı.

Dışarıda protesto gösterisi düzenlenirken, duruşmaya geçildi. "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle tutuksuz yargılanan polis memuru Cengiz Yıldız, tanıklar Erdoğan Turan ve Ömer Akçay duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti, Taylan Tanay, Nazan Yaman ve Naciye Demir'in avukatlık taleplerini aile onayı olmadığı için reddetti.

Asayiş Büro Amirliği'nde polis memuru olarak görev yapan Erdoğan Turan, mahkemede verdiği ifadede, "Olay tarihinde diğer arkadaşlar ve sanıkla birlikte ring görevimizi yapıyorduk. Bu sırada yabancı uyruklu 2 siyahi şahsı gördük. Bizi görünce tedirgin hareketlerde bulundular. Diğer 3 arkadaşım şahısların yanına gitti. Daha sonra aracı park edip yanlarına gittim. Yanlarına gittiğimde Akçay isimli arkadaşımız daha sonra kimliği Festus Okey olduğu anlaşılan şahıstan kokain maddesi ele geçirdiğini söyledi.

Sayı itibariyle yetersiz olduğumuz için takviye istedik. Osman Çağlarkale isimli polis memuru da geldi" dedi.

Şahısları ince üst araması için Asayiş Büro Amirliği'ne götürdüklerini söyleyen Turan, "Sanık Cengiz ile ben Festus Okey'i üst aramasını yapmak için avukat görüşme odası olarak kullandığımız odaya aldık. O zaman nezarethane onarımda idi. Şahısları nezarete almadan önce üst araması yapıyorduk. Burada kendisiyle dil sorunu yaşadığımız için el ve kol hareketleriyle Okey isimli şahsa üzerindeki elbiselerini çıkarmasını söyledik. Şahıs kıyafetlerini çıkardı ve iç çamaşırı içinde yanılmıyorsam 13 parça halinde kokain maddesi ele geçirdik. Cengiz Yıldız bana grup amirimiz Ömer Akçay'a haber vermemizi söyledi. Ben de odasına gittim ve olanları anlattım. Ben odadan çıktım yan tarafa gelirken gürültülü sesler duydum. Cengiz'in 'gel şahsın adli raporlarını aldıralım' demesi üzerine Okey'in içerisinde bulundukları odanın kapının önüne geldiğimde Okey'in dizleri üzerine çökmüş Cengiz'in silahını uç tarafından tutup çektiğini, Cengiz'in de silahın kabza kısmından çektiğini fark ettim. Ancak olay çok ani geliştiği için müdahale etme fırsatı bulamadım. Bu arada silah ateş aldı, ölen şahıs öne doğru düştü. Kaldırıp ekip aracıyla hastaneye götürdük" diye konuştu.

Ömer Akçay da, Erdoğan Turan'ın odasına gelerek 2 şahıs getirdiklerini, şahıslardan birinin üzerinden kokain maddesi ele geçirdiğini, burada yaptıkları ince aramada yine kokain maddesi bulunduğunu söylediğini aktardı. Akçay, "Bir müddet sonra silah sesi duydum. Çıkıp baktığımda siyahi bir şahsın hastaneye götürüldüğünü gördüm. Şahsı burada ilk ve son görüşüm" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Festus Okey'in Emniyet Genel Müdürlüğü, İnterpol Daire Başkanlığı'ndan iade edilen fotoğrafı ve yol izin belgesi eklenerek kimlik bilgilerinin doğru olup olmadığını, Nijerya yetkili adli mahkemelerinden öğrenilmesi ve nüfus kaydının temin edilip gönderilmesi için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılması, tanık beyanlarına ve tüm soruşturma dosyası içeriğine göre maktuldeki yaranın nahiyesi ve merminin izlediği yol da nazara alınarak olayın sanığın savunmalarında iade ettiği şekilde sanık ile maktulün silahı çekiştirmeleri esnasında meydana gelip gelemeyeceği, direk ateş edilip edilmediği konusunda rapor alınması, bu nedenlerle duruşma dosyasının Adli Tıp Kurumu'ndan dönüşünün olacağı süre ile ölenin nüfus kaydının diplomatik yollardan teminin alacağı süre göz önünde bulunarak duruşmayı 11 Eylül 2008 tarihine erteledi.

Beyoğlu'nda gözaltındayken polisin silahından çıkan kurşunla öldüğü öne sürülen Nijeryalı Festus Okey davası ilk duruşmada "görevsizlik" kararıyla Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiş, "bilinçli taksirle adam öldürmek" suçundan 9 yıla kadar hapisle yargılanan polis memurunun, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanması için dava, Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

(MH-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title