Haberler

Beyninde Tümör Bulunan Liseli Gizem Yardım Bekliyor

İZMİR'de beynindeki tümör nedeniyle 5 ay önce ameliyat olan 17 yaşındaki Gizem Fındık, biriken beyin sıvısının tahliyesi için takılan şantın tıkanması nedeniyle sık ameliyat olmak zorunda kalmaktan yakındı. Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanlığı'na seslenen Gizem, eğitimine devam edebilmek için yardım beklediğini söyledi.

Karabağlar İlçesinde annesi, 36 yaşındaki Fidan Fındık ile yaşayan Gizem Fındık, geçen yılın ekim ayında gözünde şişlik nedeniyle göz doktoruna gitti. Göz doktoru Gizem'in gözünde sorun olmadığını belirterek nöroloji servisine başvurmasını söyledi. Fidan Fındık, kızı Gizem'i, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji servisine getirdi. Burada tetkikleri yapılan Gizem'in beyninde, kafatasının arka tarafında portakal büyüklüğünde bir tümör olduğu tespit edildi. Gizem Fındık teşhis konulduktan bir gün sonra 17 Mart tarihinde ameliyat edildi. 8 saat süren ameliyatla tümör alınırken, kafatasında biriken sıvının boşaltılması için bir şant (silikon hortum sistemi) takıldı. Şantın tıkanması nedeniyle 24 Mart'ta ameliyat edilen Gizem, yine aynı sebeple temmuz ayında ikinci kez ameliyat oldu. Son gittiği kontrolde şantta sıvı akımının yine yavaşladığının anlaşıldığını belirten Gizem, "Ben sürekli ameliyat olmak istemiyorum. Aslında ameliyattan korkum yok ama eğitimimden geri kalıyorum. Okuluma gitmek istiyorum" dedi.

OYUNCU OLMAK İSTİYOR

Karabağlar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Bölümü 12'nci sınıf öğrencisi Gizem, en sevdiği dersin matematik olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Okul ve öğretmenlerimi çok veriyorum. Derslerimde de başarılıyım. Ancak, tedavim böyle sürekli ameliyatla devam ederse okulumdan geri kalacağım. Aslında çocukluğumdan beri oyuncu olmak istiyorum. İyileşebilirsem bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Dışarıya annemle çıkmak zorundayım. Sıcakta kalmam yasak olduğu için sadece akşam saatlerinde dışarı çıkabiliyorum. Onda da çok az gezebiliyorum. Arkadaşlarımla da görüşmem mümkün olmuyor."

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

Tanıştığı başka hastalara uygulanan şant sisteminin bu kadar sık sıkıntı çıkarmadığını belirten Gizem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığı'na seslenerek sorununa çözüm bulunmasını istedi. Gizem, "Nöbet geçirdiğimde gözlerim kayıyor ve uyku hali oluyor. Böyle olunca şantın yavaşladığını ve kafatasımda biriken sıvının basınç yaptığını anlıyoruz. Hastaneye gidiyoruz. Eğer bana tıkanmayacak ya da tıkanma aralığı daha uzun olacak bir şant takılma imkanı varsa yardımcı olsunlar" diye konuştu.

KIZINI TEK BAŞINA BÜYÜTTÜ

Fidan Fındık, Gizem'e 7 aylık hamileyken eşi inşaattan düşerek hayatını kaybetti. Fidan Fındık, kızı Gizem'i temizlik işlerine ve mevsimlik işlere giderek büyüttü. 8 yıl önce babasının vefat etmesiyle Fidan Fındık'a aylık bin 100 lira maaş bağlandı. Yaşadıkları eve 450 lira kira ödeyen Fidan Fındık, "Geriye kalan para ile hem faturalarımızı ödüyor hem de market alışverişi yapıyorum. Kızım rahatsızlanmadan önce gündelik işlere giderek biraz olsun geçimimize destek olabiliyordum. Ancak artık yanından ayrılamıyorum. Başı döndüğü için kendi başına yürüyemiyor. Yolun karşısına geçemiyor. Bu halde kızımı okuluna tek başına göndermem de mümkün değil" dedi. Yetkililerden yardım beklediklerini söyleyen Fidan Fındık, "Kızım sürekli ameliyat masasına yatmak zorunda kalıyor. Artık sesimizi duysunlar" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Karabağlar İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title