Haberler

Beyni Hasarlı, Konuşamıyor, Beslenemiyor,1 Yıldır Yatağa Mahkum Ancak Yüzde 61 Raporlu 1

İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul, DHAAvcılar'da 3 kez beyin kanaması geçiren, beyni hasar gören, 1 yıldan bu yana yatağa bağımlı, konuşamayan ve 2 saatte bir mama ile beslenmek zorunda olan 66 yaşındaki Arif Göntürk'e yüzde 61 oranında rapor engelli raporu verildi.

İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul, DHA

Avcılar'da 3 kez beyin kanaması geçiren, beyni hasar gören, 1 yıldan bu yana yatağa bağımlı, konuşamayan ve 2 saatte bir mama ile beslenmek zorunda olan 66 yaşındaki Arif Göntürk'e yüzde 61 oranında rapor engelli raporu verildi. Göntürk, 'Ağır engelli' raporu olmadığı için 'Evde bakım aylığı' bağlanmadı.

Üniversite Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki Sevdiye Göntürk, 21 Mayıs 2016'da ayakkabı imalatında çalışan eşi Arif Göntürk'ün başı ağrıyınca duş almak istediğini, banyodan kendisine seslenince onu yatağa uzattığını, tansiyonu düştüğünü düşünerek tuzlu ayran verdiğini söyledi. Göktürk, düzelme olmayınca iki kızını çağrırarak, eşini hemen Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, ardından Başakşehir Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini belirterek, şöyle dedi;

"Orada, beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Bunun üzerine İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüler, 2 gün sonra Bakırköy'deki hastanede ameliyat ettiler. O günden bu yana yataktan kalkamadı. Bir dizi ameliyat oldu. Rahmetli babamın aldığı evimizde kalıyoruz. 3 ayda bir 700 TL verilen kısa süre önce bağlanan yaşlılık aylığı ile geçinmeye çalışıyoruz. "

Son olarak bu yıl Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdük. 21 Nisan 2017'de hastane 'Engelli sağlık kurulu' raporunda eşimi yüzde 61 oranında engelli buldu, rapor verdi. Eşim ağır engelli. Yatağa bağımlı, her gün saat 10'dan itibaren 22.00'ye kadar 2'şer saat arayla burnundan sıvı mama ile beslemek zorundayım. Konuşamıyor, bazen binde bir sorarsam ses veriyor. Hiç konuşma, ses yok. Ne acıktım, ne susadım diyor. 20-25 gün önce ölü, bitkisel hayatta gibiydi. 10 gün önce doktorların yazdığı mamayı burnundan verince biraz kendine geldi."

Sevdiye Göntürk, doktorların şimdiye kadar 3 kez beyin kanaması geçirdiğini ve beyninin hasar gördüğünü tespit ettiği eşi için kendisine "Evde bakım aylığı' bağlanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Ağır Engelli' raporu istediğini söyledi. Bakırköy'deki hastanenin verdiği yüzde 61 engelli raporuna, ağır engelli olduğunu belirterek itiraz ettiklerini anlatan Sevdiye Göntürk, ağır engelli raporu için Esenyurt Devlet Hastanesi'ne yönlendirildiklerini ancak rapor için kendilerine yakın tarihte gün verilmediğini, ambulans veya başka bir araç da tahsis edilmediğinden yakındı. Göntürk, şöyle devam etti:

"Eşime verilen yüzde 61 engelli raporuna çok şaşırıyoruz. Altına bağladığım bez ve onu yerinden kaldırabilmek için Avcılar Belediyesi'ne başvurdum. Hemen gelip yatağı kurdular, 2 paket bez getirdiler. Bez için Avcılar'daki Murat Kölük Devlet Hastanesi'nden istenen raporu da çıkartamadık. Hasta halimle uğraşmaya çalışıyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bakırköy İstanbul Göktürk Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title