Haberler

Beylikova'da Çiftçiler Kurs Bitirme Belgelerini Aldılar

Beylikova’da düzenlenen eğitim kurslarına katılan üreticiler bitirme belgelerini aldılar.

Beylikova'da düzenlenen eğitim kurslarına katılan üreticiler bitirme belgelerini aldılar.

Tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırmak, toprak, bitki ve su kaynaklarını korumak, çiftçilerin faaliyet gösterdikleri tarımsal üretim konusunda eğitim almalarını sağlamak, kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek amacıyla tarım sektöründe üretimde bulunanların eğitilmelerine yönelik olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının birimleri ile işbirliği içerisinde çiftçi eğitim kursları düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda, Beylikova'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Süleymaniye mahallesinde hayat boyu öğrenme anlayışıyla 14 çiftçinin katılımıyla "Meyve Ağaçlarında Budama" kursu verildi. Ayrıca Süleymaniye mahallesi çiftçilerine, arı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve ek bir gelir kalemi oluşturması amacıyla da 21 çiftçiye kurs verildi. Her iki kursa katılım sağlayan çiftçiler, geniş katılımlı törenle kurs bitirme belgelerini aldılar. Törene, Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt ve çiftçiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mehmet Salih Söğüt, arı yetiştiriciliğinin ve meyveciliğin tarımdaki yeri ile insan beslenmesindeki öneminden bahsetti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Salih Süleymaniye Beylikova Söğüt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title