Haberler

Beylikdüzü'nde Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Daha hükümeti ilk kurduğumuz günden itibaren ayağımıza hangi çelmelerin takıldığını, nerelerde hangi cunta toplantılarının yapıldığını, hangi cinayetlerin bahane olarak kullanılmaya çalışıldığını biz unutmadık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Daha hükümeti ilk kurduğumuz günden itibaren ayağımıza hangi çelmelerin takıldığını, nerelerde hangi cunta toplantılarının yapıldığını, hangi cinayetlerin bahane olarak kullanılmaya çalışıldığını biz unutmadık. Tehditleri unutmadık." dedi.

Erdoğan, Beylikdüzü'nde düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, geçmişte ülke yönetiminde sorumluluk almış, milletin geleceği için endişe duymuş ne kadar siyasetçi varsa, hepsinin dönüp dolaşıp başkanlık sisteminde karar kıldığını söyledi.

Turgut Özal, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu'nun da başkanlık sistemi dediğini, çünkü hepsinin bu yolun oradan geçtiğini bildiğini ifade eden Erdoğan, "Biraz önce anlattığım sıkıntıları, bu ülkede iliklerine kadar yaşayanlar bunu biliyordu. Muhalefetin meseleyi başka taraflara çekmek için uydurduğu yalanları bir kenara bırakın." diye konuştu.

Seçimlerin yapıldığını, milletin sandıkta gönlünden hangi parti geçerse ona oyunu verdiğini, demokrasinin gereğinin de bu olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şayet sandıktan bir parti tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu çıkartırsa mesele yok. Demokrasi dışı güçlerin engelleme çabalarına rağmen yarım yamalak da olsa işler bir şekilde yürüyor. Ama sandıktan çıkan sonuç bir partinin iktidarına imkan sağlamıyorsa işte o zaman yandık. Hemen pazarlıklar başlıyor. '3 bakanlık eksik, 5 bakanlık fazla olacak.', 'Şu konuda benim dediğim, öteki konuda senin dediğin olacak.' Bu kavgalarla zar zor bir hükümet kuruluyor."

"Böyle bir ülkede istikrar olur mu?"

Türkiye'de otel odalarında, Güneş motellerde hükümetlerin kurulduğunun bilindiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ah ah! Böyle bir ülkeden hayır olur mu? Olmaz. İşte bunlara yaradı. Hükümet çalışmalarında sürekli bir çalışma olmuyor ama sürekli çekişme oluyor, bir gerilim yaşanıyor. Meclis'te kurulan hükümet, kendi içinde zaten yeteri kadar sıkıntılıyken, dışarıdan da sürekli müdahaleler yapılıyor. Yeri geliyor cumhurbaşkanı, yeri geliyor yargıdan askere kadar farklı vesayet güçleri sürekli hükümete müdahil oluyor. Hatta bu ülke o pazarlıkların dışında, farklı transferler yapmak suretiyle hükümetler kurdu.

Toplam ömrü 24 gün, 38 gün, 2 ay olan hükümetlerle yönetildik mi? Böyle bir ülkede istikrar olur mu? Bir dönem içinde 5 defa parti değiştiren milletvekillerine şahit olduk mu? Böyle bir sistemin elbette istikrar ve güven ortamına katkısı olmaz. Beylikdüzü, hükümetler otel lobilerinde değil, sandıkta kurulsun diye 'evet' diyor mu? Sandıkta kurulan hükümetler, sadece sandıkta yıkılabilsin diye 'evet' diyor mu?"

"İstikrarı biz, bu ana muhalefete rağmen koruduk"

Konuşması katılımcıların "idam isteriz" sloganlarıyla kesilen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefetin başındaki zat, '14 yıldır ne güzel ülkeyi tek partiyle idare ediyorsunuz, sistem değişikliğine ne gerek var?' diyor. İyi de 14 yıldır ülkede istikrarı biz, bu ana muhalefete rağmen koruduk. Üstelik bu 14 yıl içinde neler çektiğimizi biz biliyoruz. Daha hükümeti ilk kurduğumuz günden itibaren ayağımıza hangi çelmelerin takıldığını, nerelerde hangi cunta toplantılarının yapıldığını, hangi cinayetlerin bahane olarak kullanılmaya çalışıldığını biz unutmadık. Tehditleri unutmadık. 2007 yılında Cumhuriyet yürüyüşleriyle rektörleri yürüttüler. Bunları kim yürüttü? Bunların arkasında hangi zihniyet vardı? 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarında alternatif kutlamaları kimler yaptı? Ana muhalefet partisi. Niye? Çünkü bunlar her yerde ikilikten, bölmekten yanaydı. 367 garabetiyle demokratik haklarımızın nasıl gasbedilmek istendiğini, partimizin kapatılması için nasıl hukuk dışı yolların devreye sokulduğu unutmadık. 2013 yılından itibaren ülkemizin yaşadıklarını biz nasıl görmezden gelebiliriz. Eğer milletimizin bize verdiği güçlü destek olmasaydı, sorunların çözümünde ne bu sistem bir işe yarardı ne de bugün munis kedi numarası yapan muhalefet bize hayat hakkı tanırdı."

"Girdikleri inlere kadar bunları kovalıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-25 Aralık yargı-emniyet darbe girişiminin gerisinde tüm bu sürecin olduğunu ifade eden Erdoğan, "Hiç uzağa gitmeye gerek yok. 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından yaşananlar ortada. 56 Kürt kardeşimiz Diyarbakır'da öldürüldü. Ölen Kürt, öldüren Kürt. Havaya girdi HDP, havaya girdi. Zannetti ki, 'Tamam artık biz işi bitirdik, öyleyse vuralım.' dediler. 56 Kürt kardeşimi maalesef öldürdüler. Şimdi ne oldu? Şimdi girdikleri inlere kadar bunları kovalıyoruz, kovalayacağız. Durmak yok, Tendürek Dağları'nda, Cudi'de, Gabar'da, Bestler'de peşlerinden gidiyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız hep birlikte ele ele gidiyorlar." diye konuştu.

Son iki günde 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Erdoğan, milletin huzuru, refahı için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Bu seçimlerde hiçbir partinin tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu elde edemediğini, böyle olunca da ana muhalefetin yanında terör örgütlerinden Türkiye'ye dış güçlere kadar herkesin nasıl el ovuşturarak sahaya inmeye kalktığının görüldüğünü belirten Erdoğan, "Milletimizden aldığımız güç ve Anayasa'dan aldığımız yetkiyle bu dönemi kontrollü bir şekilde yönetmeyi başardık. Buna rağmen, bölücü örgütün çukur eylemleriyle içeriden, Suriye'deki terör örgütlerinin arkasına saklanan güçlerin de sınırlarımızın hemen dışından ülkemize saldırmasına engel olamadık. Askerimizle, polisimizle, korucularımızla bu süreçte verdiğimiz mücadele sayesinde terör örgütlerinin heveslerini kursaklarında bıraktık." ifadelerini kullandı.

Milletin, Kasım seçimlerinde yeniden tek parti iktidarının yolunu açarak, terör örgütlerini destekleyenlerin önünü kapattığını belirten Erdoğan, şunları aktardı:

"Belki de bu durum, 15 Temmuz gecesi en cüretli saldırılarını başlatmalarına sebep oldu. Eğer milletimizin o gece sergilediği kararlılık olmasaydı, Türkiye tarihinin en karanlık dönemine girecekti. Suriye'de, Irak'ta, Libya'da oynanan oyunun aynısını ülkemizde sahnelemeye çalışacaklardı. Bugün bu ülkede birlik, beraberlik, egemenlik, kağıt üzerinde kalmıştır. Hepsinin de farklı bölgelerinde, farklı güçlerin yönetimi söz konusudur. Türkiye, böyle bir uçurumun eşiğinden döndü. Beylikdüzü soruyorum; Türkiye güçlü yönetim sistemi sayesinde bir daha terör örgütlerinin kıskacına düşmesin diye 'evet' diyor mu? Türkiye'de bir daha kimse darbe teşebbüsüne cüret etmesin diye 'evet' diyor mu? Bu kadar hadiseyi yaşayıp da hiç bir önlem almadan, hiçbir tedbir geliştirmeden, hiçbir ders çıkarmadan devam edip gitmek mümkün müdür? Eskiye methiye düzenlerin tek derdi, kendi konumlarının, kendi çıkarlarının zarar görecek olmasıdır. Hiç birinin de ülkemizin ve milletimizin geleceğiyle ilgili endişesi, vizyonu, projeksiyonu söz konusu değildir."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Turgut Özal Beylikdüzü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Prison Break 6. Sezon tanıtımı fake mi? Prison Break 6. Sezonu yayınlanacak mı? Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title