Haberler

"Beykoz Sempozyumu 2019" başladı

Beykoz Belediyesi tarafından ilçeyi tüm yönleriyle ele alan "Beykoz Sempozyumu 2019" başladı.

Beykoz Belediyesi tarafından ilçeyi tüm yönleriyle ele alan "Beykoz Sempozyumu 2019" başladı.

Sempozyumun açılış törenine, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ile akademisyenler katıldı.

Murat Aydın, burada yaptığı konuşmada, Beykoz'un eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu belirterek, "Beykoz, tek bir özelliği olan ilçe değildir. Anadolu'daki yaygın tabirle söylersek, boğazında 'beşi bir yerde' taşıyan bir gelin gibidir." dedi.

Sorunlarını geride bırakmış bir Beykoz hayaliyle yola çıktıklarını ifade eden Aydın, sempozyumun eğitim, kültür, turizm, teknoloji, spor gibi birçok alanda Beykoz'un hedeflerinin belirlemesinde, hem bugüne hem de geleceğe doğru bakmakta etkili olacağını söyledi.

"Beykoz'da yerleşik kentli bir kültür var"

Aydın, Beykoz'da belediyeciliğin 1868'de başladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ulaştığımız belgelerle 1872 yılında ilk belediye başkanının atandığını öğreniyoruz. Yaklaşık 150 yıllık geçmişi var. Aslında Beykoz'daki belediyecilik Türkiye'nin belediyecilik serüvenini de ortaya koyuyor. Sempozyumda 107 akademisyen arkadaşımızın ve uzmanların katkıları olacak, 67 tebliğ sunulacak. Hazırlık sürecindeki katkıları için öncelikle sempozyumun bilim kuruluna, Prof. Dr. İsmail Coşkun'a ve mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Niyetimiz bu sempozyumu her yıl tekrarlamak."

Prof. Dr. İsmail Coşkun, sempozyum bilim kurulunun genellikle şehir ve şehir tarihi çalışan akademisyenlerden oluştuğunu belirterek, "Beykoz, İstanbul'un taşrası değildir. Böyle bir algı var, sanırım Beykoz'un pastoral birtakım görüntüler içermesinden kaynaklı söyleniyor. Beykoz'da yerleşik kentli bir kültür var ve bu kültür de doğrudan İstanbul'la ilişkilidir." diye konuştu.

Coşkun, sempozyum süresince Beykoz'un sosyolojik, iktisadi, kültürel ve tarihi boyutlarının masaya yatırılacağını aktararak, çalışmanın yedi ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirildiğini ve genele odaklandığını vurguladı.

107 akademisyen ve uzman yer alıyor

Sempozyum, çok sayıda farklı disiplinden gelen bilim insanları ve Beykoz üzerine çalışmış, eser vermiş isimlerin yanında Beykoz'un yakın dönem toplumsal hafızasının aydınlatılmasına katkıda bulunacak isimlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

İlk kez düzenlenen sempozyumla, ilçenin gelişiminin tarihsel bir yaklaşımla ele alınarak halihazırdaki ekonomik, politik ve demografik yapısının, spordaki konumunun, ekolojik imkan ve sorunlarının, eğitimdeki ve edebiyattaki yerinin analiz edilmesi hedefleniyor.

Sempozyum çalışmaları için 97 akademisyen, bir eski belediye başkanı, üç araştırmacı, bir yüksek mimar, iki yazar, bir eğitimci, bir iş insanı ve bir kültür sanat yöneticisi olmak üzere 107 kişi görev alıyor.

İlçenin tarihine ışık tutulacak sempozyumda, 7 ve 8 Aralık'ta "İlk Çağlardan İstanbul'un Fethine Beykoz", "Modernleşme Öncesi Osmanlı Dönemi Beykoz", "Beykoz'da Manevi Merkezler", "Beykoz: Mesire Alanları, Kasırlar, Korular ve Sular", "Bir Sanayileşme Mekanı Olarak Beykoz", "Bir Eğitim Merkezi Olarak Beykoz", "Beykoz'un Ekonomi Politiği", "Beykoz'un Geleceğinde Yeni Ekonomik İmkanlar", "Demografi ve Göç", "Hafıza, Kültür ve Şehir", "Beykoz'da Toplumsal Hayat", "Edebiyatta Beykoz", "Beykoz'un Ekolojisi", "Beykoz'da Sporun Tarihi" ve "Beykoz'un Geleceği" başlıklı oturumlar yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Beykoz Belediyesi İstanbul Beykoz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title