Haberler

Beykoz'da 'Kudüs' Protestosu

Beykoz’da çok sayıda vatandaş Cuma namazı sonrası bir araya gelerek, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti.

Beykoz'da çok sayıda vatandaş Cuma namazı sonrası bir araya gelerek, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti.

Beykoz'da Cuma namazı sonrasında bir araya gelen yüzlerce vatandaş Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti. Düzenlenen protesto mitingine Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeryüzünde barışın Kudüs'ün bağımsız ve hür olmasıyla sağlanabileceğini ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek," Ecdadın emanet bıraktığı bu yerleri asla kimselere bırakamayız. Onların ellerine geçmesini asla müsaade edemeyiz. Bugün bir deneme halindeler. Bugün arzuları, tabiri caizse, bir rol çekmeye çalışıyorlar. Bilsinler ki, onların bu oyunlarına asla gelmeyeceğiz. Gelmemiz mümkün değildir. Ama yine bilsinler ki, o Kudüs'ü, o Filistin'i biz canımız kadar aziz biliyoruz. Kimse bilmese de bu millet Kudüs'ü aziz biliyor. Yeryüzünde barış ancak Kudüs'ün bağımsız ve hür olmasıyla rüku bulacak. Eğer yeryüzünde bir kıyamet kopacaksa yine bu Kudüs'ün üzerine oynanacak bir oyunla söz konusu olacak. Eğer dünya yeryüzünde kıyametin kopmasını istemiyorsa Kudüs'ün hukukuna saygı gösterecekler. Dünya, emperyalist güçler eğer yeryüzünde barışın olmasını istiyorlarsa, zulmün olmasını istemiyorlarsa bunu Kudüs'e saygı göstererek sağlayabilirler. Kudüs vazgeçilmezimizdir. Kudüs bizim unutacağımız bir yer değildir. Kudüs bizim canımızdır, kanımızdır, inancımızdır, varlığımızdir. ABD bilsin ki, Kudüs'e düşürdüğü hilekarlıkla bir yere varamaz. Kendi sonunu hazırladığını, dünyanın sonunu hazırladığını asla akıllarından çıkarmasınlar" ifadelerini kullandı.

Kudüs'e sahip çıkarak bütün dünyaya mesaj verildiğini vurgulayan Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış," Bu ülke İslam coğrafyasının en büyük umududur. Bu ülkenin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 1 buçuk milyarlık İslam aleminin de, bütün mağdur olan insanlık aleminin de en büyük umududur. O yüzden Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık darbe kalkışması, Kobani olayları, çukur siyaseti, 15 Temmuz, Rus uçağının düşürülmesi bunların hepsi o büyük planın parçasıydı. Sakın zannetmeyin ki, Kudüs'le ilgili yapılmaya çalışılan kaos girişimi YPG'nin aylardır silahlandırılmasından bağımsızdır. Sakın zannetmeyin ki, New York'ta sahnelenen tiyatro oyunundan bağımsızdır. Sakın zannetmeyin ki, Körfezde yaşanan kardeşi kardeşe düşüren olaylardan bağımsızdır. Bugün Yemen'de acı var. Suudi Arabistan'da acı var. Irak'ta acı var, Suriye'de acı var. İran'da sıkıntılar var. Türkiye'yi bir buhrana sürükleme çabası var. Bunların hepsi bizim aşağılık akıl olarak adlandırdığımız bir merkezin organizasyonudur. Maalesef bunlar her ülkede de 15 Temmuz'da o hain fetöcüleri taşeronu olarak kullandılarsa başka coğrafyalarda da başka hain taşeronlar kullanıyorlar. Onun için bu oyuna düşmememiz lazım. Peygamber Efendimiz ne buyuruyor, "Fitne çıktığı zaman koşan yürüsün. Yürüyen dursun, duran otursun düşünsün" diyor. Bugün Müslümanların uyanma ve düşünme zamanıdır. Bizim birbirimize sahip çıkma zamanımızdır. Biz bugün burada Kudüs için toplandık. Biz bugün burada hep beraber Kudüs sevdalıları olarak kardeşiz. Türkiye her zaman olduğu gibi İslam coğrafyasına önderlik ediyor. Bu ülkenin 80 milyon vatandaşı, Kudüs sahipsiz değildir, öyle alıp kaçıramazsınız mesajını dünyaya veriyor" şeklinde konuştu.

Beykoz'da düzenlenen protesto gösterisi edilen duaların ardından sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Avrupa Birliği Donald Trump Beykoz Kudüs 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title