Haberler

Beykoz'da demokrasi kahramanları türkülerle anıldı

Güncelleme:

Beykoz'da demokrasi kahramanları türkülerle anıldı

İSTANBUL - Beykoz Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği ortaklaşa etkinlikle 15 Temmuz darbe gecesi darbecilere karşı hayatlarını ortaya koyan demokrasi kahramanları için bir dizi etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte sosyal mesafe kuralı ön planda tutularak konser belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı aktarıldı.

Tarihe kara bir gün olarak geçen 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı hayatlarını ortaya koyan demokrasi kahramanları için Beykoz Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği " Kahramanlık Türküleri Konseri" 15 Temmuz Şehitler Meydanında gerçekleşti.

Düzenlenen etkinlikle birlikte İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu (Mehter Grubu) ile İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında dinleyicileriyle buluştu. Konser de sosyal mesafe kuralına da dikkat edilerek dinleyiciler maske takarak konsere katılım sağladı. Alanda yer bulamayan ya da sosyal mesafe kuralı gereği evinde olan vatandaşlar için konser belediyenin sosyal medya hesaplarından kesintisiz olarak vatandaşlara aktarıldı.

Etkinlik açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz," Bundan tam 4 yıl önce 15 Temmuz 2016 yılı gecesi gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe ve işgal girişiminde milletimizin iradesine uzanan eller bizzat milletimizin iradesi tarafından çok şükür kırıldı. Milletimiz o karanlık geceden bir ve beraber olarak vatanına bayrağına devletine ve demokrasisine sahip çıkarak o geceyi bertaraf etmeyi başardı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

15 Temmuz Beykoz Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
title