Haberler

Beykoz'da Define Avcıları Jandarma Tarafından Suçüstü Yakalandı...

İstanbul - Beykoz'a Bağlı Akbaba Köyü'nde Bir Mezarlıkta Toprağı Kazarak Detektörlerle Define Arayan 9 Kişiyi Jandarma Suçüstü Yakaladı.

İSTANBUL - Beykoz'a bağlı Akbaba Köyü'nde bir mezarlıkta toprağı kazarak detektörlerle define arayan 9 kişiyi jandarma suçüstü yakaladı.

Olay Beykoz Akbaba Köyü'nde yaşandı. Köyde kaçak kazı yapılacağı ihbarını alan İstanbul Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler ihbara konu mezarlıkta pusuya yattı. İddiaya göre; daha önce de aynı mezarlığa bir çok kez gelerek keşif yapan 9 kişi dün gece 03:00'te yine mezarlığa geldi. Mezarlığın yol üzerinde olması nedeniyle mezarlığı aydınlatan sokak lambalarını patlatan grup, hemen işe koyuldu. Ellerindeki haritayı takip ederek belirledikleri yeri bir yandan kazan bir yandan da detektörlerle tespit çalışması yapan 9 kişi jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı. Yakalan F.Y., S.B., H.D., Ü.G., Ö.Ö., Ş.T., A.T., Ü.T. ve K.Y. kelepçelenerek Akbaba Jandarma Karakolu'na götürüldü.

MUHTAR: "ALTIN OLSA BİZ KAZARIZ BURAYI"

Köy muhtarı Pir Ağa Kavcı 2 yıl önce yine buna benzer bir şey yaşandığını belirterek, "Bize mezarlıkta dolaşanların olduğu yönünde haber geliyordu, dua eder gibi davranıp etrafta keşif yapıyorlar diye. Adamlarda nasıl cesaret var anlamadım. Adamlar varsayım üstüne her

yeri kazıyorlar. Komşu köyün eski muhatı ile görüştüm o da bana burada da 18 metre kazmışlardı dedi ben de gitsinler kuyu kazsınlar para kazansınlar dedim. Burada altın felan yok, burada olsa devlete haber verir biz kazarız" diye konuştu.

Yakalanan zanlıların daha önce aynı yerde kazı yaptıkları iddia edilirken, zanlıların mezarlıkta define olduğuna dair bilgiyi çok önceden Rum asıllı bir komşularından öğrendiklerini iddia etti.

Yakalanan zanlılarla beraber 1 adet detektör, 1 adet tüfek, 3 adet kazma, 3 adet kürek, 2 adet bıçak, 4 adet özel alaşıma sahip maden arama çubuğu ele geçirilirken maden arama çubuklarının uç uça birleştirilerek toprakta maden olup olmadığını öğrenmek amacı ile

kullanıldığı öğrenildi. Jandarma olayla ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title