Haberler

Beykoz'da 50 Afganistan Uyruklu Mülteci Yakalandı

Bir İhbarı Değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Beykoz'da Yaptığı Çalışmalar Sonunda 50 Afganistan Uyruklu Mülteci Yakalandı. Türkiye'ye İran Üzerinden Giriş Yaptıkları Belirlenen 50 Kişinin Çeşitli İşlerde Çalıştırıldıkları ve Avrupa Ülkelerine Kaçak Girişleri İçin Hazırlık Yapıldığı Tespit Edildi.

Bir ihbarı değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Beykoz'da yaptığı çalışmalar sonunda 50 Afganistan uyruklu mülteci yakalandı. Türkiye'ye İran üzerinden giriş yaptıkları belirlenen 50 kişinin çeşitli işlerde çalıştırıldıkları ve Avrupa ülkelerine kaçak girişleri için hazırlık yapıldığı tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre İstanbul İl Jandarma İstihbarat ve Kaçakçılık Şube Birimleri'nin yaptığı istihbarati çalışmalar sonunda 50 mülteci yakalandı. Afganistan uyruklu mültecilerin 3 ayrı adreste barındırıldıkları tespit edildi.

Beykoz Sulh Ceza Mahkemesi ve Üsküdar Sulh Ceza Mahkemesi'nin arama kararı ile harekete geçen ekipler dün gece yaptıkları eş zamanlı operasyonlar sonunda mültecileri yakaladı.

Operasyonlarda bu kişileri Türkiye'ye kaçak yollardan soktukları belirlenen Hayri B., Nihat A. ve Musa Kamil B. isimli 3 kişi de gözaltına alındı.

Afganistan uyruklu kişiler sınırdışı edilmek üzere yabancılar şubesine gönderilirken diğer 3 kişi, 5683 sayılı yabancıların Türkiye'de seyahatleri, çalışmaları ve ikametleri hakkında kanuna muhalefetten yargılanmak üzere savcılığa sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title