Haberler

Beykoz'da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Beykoz'da, 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı.

Beykoz'da, 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi'nce düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında, o gece şehit düşen Murat Akdemir'in Çubuklu Mezarlığı'ndaki, Hasan Kaya'nın ise Kavacık'ta kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Anma programına Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Boğaz Komutanlığı adına Deniz Kıdemli Albay Mehmet Emin Oturmaz, İBB Başkan Danışmanı Adem Sefer, başkan yardımcıları ve şehitlerin yakınları katıldı.

Bu arada, Katırcı ve Çelikbilek, vatani görevini yerine getirirken 2010'da Van'da şehit olan Muhammed Talha Dinleyici ile 2016'da Şırnak'ta şehit düşen Hüseyin Tosun'un kabirlerini de ziyaret etti.

Açıklamada, Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek'in şu görüşlerine yer verildi:

"15 Temmuz vesilesiyle, vatanı için canını ortaya koyan kahramanlarımızı bir kez daha minnetle anıyoruz. Unutmayalım ki bugünkü birliğimizi o gün kahramanca meydanlara çıkan şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bu vatan sahipsiz değildir. Şehit kanı ile yoğrulmuş topraklarda yaşıyoruz. İhanet çetelerini ve maşalarını bir kez daha lanetle kınıyoruz. Bu millet asaletini, birliğini ve berberliğini korudukça ülkemizin bayrağı asla yere düşmeyecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Yücel Çelikbilek Hasan Kaya Beykoz Politika Güncel Haberler

title