Haberler

Beyin Ölümü Gerçekleşen Gencin Organları 5 Kişiye Umut Oldu

Kahramanmaraş'ta geçirdiği trafik kazası nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki gencin organları ailesi tarafından bağışlandı.

Kahramanmaraş'ta geçirdiği trafik kazası nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki gencin organları ailesi tarafından bağışlandı.

Narlı Mahallesi'nde yaşayan Ali ve Elif Bezginsoy çiftinin 4 çocuğundan biri olan 18 yaşındaki Hasan Bezginsoy, 28 Nisan Salı günü geçirdiği trafik kazasının ardından, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Bezginsoy'un bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşti.

Bezginsoy ailesi, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mehmet Ali Düzkale ile yaptıkları görüşme sonucu, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı.

Hasan Bezginsoy'un kalp ve karaciğeri Ankara, akciğeri İstanbul, böbrekleri ise Gaziantep ve Kayseri'de organ bekleyen hastalara umut olacak.

Organları almak için Kahramanmaraş'a gelen Türkiye Yüksek İhtisas Uygulama ve Araştırma Hastanesi ekibi zamanla yarıştı. Gencin kalbi, ambulans ile süratle havalananına ulaştırılarak, burada bekleyen özel uçakla Ankara'ya gönderildi.

Bağışlanan akciğeri almak üzere Kahramanmaraş'a gelen Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tunç Laçin, ameliyatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, gencin ailesine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Organ naklinin çok önemli olduğunu anımsatan Laçin, "Ülkemizde organ nakli bekleyen hastaların sayısı ortadadır. Özellikle çok sayıda akciğer hastası nakil bekliyor. Bu yüzden organ bağışının önemini bir kez daha kamuoyuna duyurmakta fayda görüyorum." diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta ilk kez bir akciğer donörü bulunduğunu ifade eden Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Düzkale ise şunları kaydetti:

"Bezginsoy ailesinin gerçekten çok büyük fedakarlığı var. Dinimizde organ bağışının çok sevap olduğunu biliyoruz. Şu anda ülkemizde 60 bine yakın diyalize giren hastamız var. Bunlardan yaklaşık 22 bini acilen böbrek nakli bekliyor. 2 bin 600 civarında karaciğer ve 600 civarında da kalp nakli için bekleyen hasta var. Bu hastaların hepsi bir an önce organ bekliyor. Bu hastalar sürekli 'bir nakil olsa da hayatımız kurtulsa' diye ümitle bekliyor."

Hasan Bezginsoy'un amcası Mehmet Bezginsoy ise acılarının büyük olduğunu, başkalarına örnek olması için yeğeninin organlarını bağışladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Narlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title