Haberler

Beyaz Saray Kapısında 'Arama' Skandalı

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Oramiral Edmund Giambastiani'nin Davetlisi Olarak Geldiği Washington'da ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ile Görüşmek Üzere Beyaz Saray'a Davet Edilen Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun Bina Girişinde Aranmak İstenince Görüşmeye Katılm...

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Oramiral Edmund Giambastiani`nin davetlisi olarak geldiği Washington`da ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ile görüşmek üzere Beyaz Saray`a davet edilen Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun bina girişinde aranmak istenince görüşmeye katılmayarak geri döndü.

ABD`nin çeşitli eyaletlerindeki Amerikan üslerini ziyaret eden ve Pentagon`da askeri yetkililer ile görüşen Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Jack D. Crouch tarafından davet edildi.

Beyaz Saray kompleksi içerisindeki The Eisenhower Executive Office Building`de yapılması kararlaştırılan görüşme için Perşembe sabahı 07.00`de beraberindeki askeri heyet ile birlikte binaya giden Orgeneral Saygun`un binaya girişi sırasında üniformasındaki metaller nedeniyle dedektör alarm verdi. Görevlilerin, Saygun`dan üniformasının üst bölümünü çıkarmasını istemesi üzerine Orgeneral Saygun, görüşmeye katılmayacağını bildirerek binadan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title