Haberler

Beyaz Saray'da Yerli Malı Pazarı Kurdu

Burası Beyaz Saray bahçesi. Başkan Bush pazar yeri kurmuş, yanına kürsüsünü çekmiş, Amerikan mallarını öve öve bitiremedi. Bush, dün Dünya Ticaret Günü'nde, 'ABD malları haftası' ilan etti.

Başkan Bush'un pazar yeri

ABD Başkanı George Bush'u dün Beyaz Saray Bahçesi'nde kurduğu "pazar yeri"nde görenler şaşırdı. Portakal, limon, domates kasaları, pamuk çuvallarının arasına bir de kürsüsünü yerleştiren Bush, tuhaf bir görüntü verdi. Kimine göre bir tek 'Gel vatandaş gel' demediği kaldı.

23 Mayıs Dünya Ticaret Günü dolayısıyla, Başkan Bush, Amerikan ürünlerini Beyaz Saray bahçesine yığdı, kasaların arkasına geçti ve Amerikan ürünlerini öven bir konuşma yaptı. "Amerikan Malları Haftası" ilan eden Başkan Bush, bu malların tüm dünyaya daha fazla satılması için gereken teşviklerin de yapılacağını duyurdu. Türkiye "Yerli Mallar Haftası"ndan yıllar önce vazgeçmişti. Türk ürünleri, özellikle de tarım ürünleri iyice azaldı.

Amerikan mallarının ihracatı için, setbest ticaret anlaşmalarının bu çerçevede son derece önemli olduğunu da belirten Bush, daha fazla ihracat için bu tür amlaşmaları destekleyeceğini söyledi.

Bush ayrıca, ihracat sayesinde Amerikan işçisinin hayat standardının da yükeldiğine dikkat çekti. Zaten kürsüsünün öünde de "İhracat, Amerikan işçisinin yararınadır" yazısı yer aldı.

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title