Haberler

Beyaz Önlüğü" İlk Kez Türkiye'de Giydi

İzmir Göçmen Sağlığı Merkezi'nde çalışan Suriyeli doktor Nur Delani, ilk kez 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

TEZCAN EKİZLER - İzmir Göçmen Sağlığı Merkezi'nde çalışan Suriyeli doktor Nur Delani, ilk kez 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Doğu Guta'daki iç savaşa rağmen Şam Üniversitesi'ndeki tıp eğitimini tamamlamayı başaran ancak çalışmaya fırsat bulamadan, rejimin saldırıları nedeniyle 14 Mart 2013'te ailesiyle Türkiye'ye sığınan Delani, Sağlık Bakanlığının hazırladığı proje sayesinde çok sevdiği mesleğine, ilk kez Türkiye'de adım attı.

İzmir Göçmen Sağlığı Merkezinde bir süre eğitim alan ve aynı merkezde Suriyeli hastalara şifa dağıtan Delani'ye, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sürpriz yapan İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, Delani ve tüm çalışanların bayramını kutlamak için pasta kesti.

Kendi ülkesinde Tıp Bayramı kutlanmayan Nur Delani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitede okuduğu yıllarda hocalarının kendilerine Türkiye'de kutlamaların yapıldığı 14 Mart Tıp Bayramı'ndan bahsettiğini söyledi.

Esed rejiminin saldırıları nedeniyle birçok akrabasını kaybettiğini anlatan Delani, "Daha önce yaşadığım şehir Doğu Guta, şimdi daha kötü durumda. Rejim, kimyasal silahla saldırıyor. İnsanlar sığınakta yaşamak zorunda bırakıldı. Biz bir şekilde kurtulduk ama orada binlerce insan adeta ölüme mahkum edildi." dedi.

Beyaz önlüğünü giyip ilk hastasını muayene ettiği günü hala unutamadığını dile getiren Delani, "Ülkemden ayrıldığımda doktorluk yapabileceğime ilişkin umudum yoktu. Türkiye'ye 14 Mart'ta adım attım ve o gün tıp bayramıydı. Şimdi ilk kez tıp bayramını mesleğimi yaparak kutluyorum. Dost ülkeye sığındığım gün çok büyük bir heyecan duydum. Türkiye sayesinde Suriyeli sığınmacılara sağlık hizmeti verme imkanı buldum, bu benim için çok kutsal bir görev oldu." diye konuştu.

Savaşın sona ermesinin ardından ailesiyle ülkesine dönerek mesleğini orada sürdürmek istediğini vurgulayan Delani, savaş mağdurlarına desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk yetkililere teşekkür etti.

Salnur: "Kentte 67 Suriyeli hekim hizmet veriyor"

İl Sağlık Müdürü Salnur ise kentte 67 Suriyeli hekimin hizmeti verdiğini kaydetti.

Doktor Delani'nin de kısa süre önce mesleğini yapma imkanı bulduğunu ifade eden Salnur, "Kendisi ülkemize 14 Mart'ta giriş yapmış. Bizler de meslektaşımıza sürpriz yaparak ilk kez kutlayacağı tıp bayramı sevincine ortak olduk." dedi.

Salnur, Suriyeli sağlık çalışanlarının da ülkelerine döndüklerinde Türkiye'yi örnek alarak tıp bayramı kutlayacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Tıp Bayramı Türkiye 14 Mart İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title