Haberler

'Beyaz Ölüm' İlk Kez Görüntülendi!

Güncelleme:

Bugüne kadarki tek yetişkin albino katil balina, Rusya'da ortaya çıktı.

Rus bilim adamları, bugüne kadarki tek yetişkin albino katil balinanın, Rusya'nın uzak doğusunda yer alan Kamçatka Yardımadası'nın kıyılarında görüldüğünü açıkladı.

Ria Novosti'de yer alan habere göre uluslararası bilim projesi olan Uzak Doğu Rusya Balina Projesi'nde görev yapan yetkililer, daha önce tamamen beyaz olan 2 balinayla karşılaşıldığını, ancak onların da yetişkin olmadığını belirtti.

Yapılan açıklamada ise, "Tamamen beyaz olan ilk yetişkin katil balina, Kuzey Pasifik'te, Kamçatka Yarımadası'nın doğusunda yer alan Commander Adaları'nda görülmüştür. Bu başarıyı ise, Moskova ve St. Petersburg'daki üniversitelerden bilim adamları gerçekleştirmiştir" denildi.

Şimdiye kadar rastlanan ilk yetişkin beyaz balinaya, sırtındaki 2 metrelik süt beyazı yüzgeci nedeniyle, Iceberg (Buz dağı) adı verildi.

Projeye göre Buz dağı isimli beyaz balinanın ilk kez görüldüğü Commander Adaları çevresi, Rusya'nın en büyük deniz rezervi olarak korunuyor. Bilim adamlarının ise, eko sistemi korumak ve balinalara daha rahat bir yaşam alanı sunmak amacıyla, koruma alanını genişletmeyi düşündükleri öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan Uzak Doğu Rusya Balina Projesi'nin eş başkanı Erich Hoyt, "Buz dağı isimli katil balina, saf, vahşi ve keşfedilmeyi bekleyen okyanusa duyulan heyecanı artırıyor. Amacımız bundan sonra da okyanusu sağlıklı tutmaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Uzak Doğu Kamçatka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title