Haberler

Beyaz Masa 5 Yılda 317 Bin 100 Kişiye Hizmet Sundu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına bağlı Beyaz Masa Birimi, 2014 yılından bu yana 317 bin 100 kişiye hizmet sundu, 78 bin 954 başvuru aldı, 153 Çağrı Merkezine ise 2 milyon 800 bin 105 çağrı geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kurduğu Beyaz Masa, 2014 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından belediye bünyesinde oluşturuldu.

Vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek amacıyla çalışmaya başlayan birim, günlük ortalama 400 kişiye yardımcı oldu. 15 personelin görevlendirildiği Beyaz Masa Birimi, vatandaşların şikayet ve isteklerini göz önünde bulundurarak, ilgili daire başkanlıklarına yönlendiriyor.

Zamanla hizmet alanını genişleten Beyaz Masa, talep, şikayet, öneri ve iş başvuruları konusunda çalışmalarını sürdürdü. 317 bin 100 kişiye hizmet sunan Beyaz Masa'ya 78 bin 954 başvuru yapıldı. 427 şikayetin 330'unu olumlu sonuçlandıran belediye, 97 şikayeti ise ilçe belediyesi ve diğer resmi kurumlara aktardı. Başvuru ve şikayetin sonuçları, vatandaşlara telefon yoluyla iletildi.

Beyaz Masa, Kahve Zamanı, Kariyer Günleri, Bir Yastıkta 40 Yıl, Kendine ve Kentine Duyarlı Kadın İçin Mobil Okul, Destek Zamanı, Dosta Doğru ve belirli gün ve haftalarda düzenlediği programlarla binlerce kişiye ulaştı.

Alo 153 Çağrı Merkezi, 16 Ağustos 2014'te bir takım lideri, beş engelli olmak üzere 26 personelle kentin hizmetine açıldı. 16 Ağustos 2014-30 Nisan 2018 tarihlerinde 2 milyon 800 bin 105 çağrı alan merkez, çağrıların 2 milyon 404 bin 943'ünü karşıladı. 1 Mayıs 2017 Pazartesi günü itibarıyla cep telefonlarından Whatsapp uygulamasıyla şikayetlerin bildirilmesine başlandı. Yeni yazılımla, belediye tarafından sunulan hizmetle ilgili memnuniyeti ölçmeye yönelik çalışmalar başlatıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Bilgi Edinme ve İdari İşler Şube Müdürlüğü, 2019 yılında il ve ilçelere yönelik vatandaşların başvurularını türleri ve konularına göre ayırarak sıcaklık haritasının çıkarılması ve anlık olarak tablet üzerinden takibinin sağlanmasını hedefleyecek.

İlin belirli noktalarında vatandaşların talep, istek ve şikayetlerini elektronik bildirmeleri için Dilekçe Matik Sistemi oluşturacak müdürlük, izinli veri tabanları üzerinden kente gezi ve iş amaçlı gelen misafirlere yönelik Adres Tarifi Sistemi kuracak.

Öte yandan lise öğrencilerine yönelik 3071 sayılı Dilekçe Hakkı Kanunu ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hakkında eğitim ve broşür çalışmaları yürütülecek.

Kaynak: AA / Güncel

Halkla İlişkiler Gaziantep Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title