Haberler

Beyaz Baston Körler Haftası

Erzurum Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, Engelli Vatandaşlar İçin Yapılacak Çalışmanın, Topluma ve İnsana Verilen Değerin Göstergesi Olduğunu Söyledi.

Erzurum Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, engelli vatandaşlar için yapılacak çalışmanın, topluma ve insana verilen değerin göstergesi olduğunu söyledi.

Şahin, Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların acınacak ve çaresiz olmadıklarını kaydederek, “Engelli vatandaşlar için yapılacak çalışma, topluma ve insanımıza verdiğimiz değerin göstergesidir. Görme engelli kişi, himayeye muhtaç, acınacak ve çaresiz bir insan değildir. Diğer insanların sahip olduğu olumlu ve olumsuz özelliklerin hepsi onda da mevcuttur. Yani görme engelli de herkes gibi bir insandır” dedi.

7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan Beyaz Baston Körler Haftası'nın, görme engelli vatandaşların hatırlanması bakımından önemli olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi: “Engelli vatandaşlarımızın problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevdir. Onların sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlayacak olanakları sunmak, birey olarak hepimizin başta gelen görevidir. Bizler de elimizden geldiği kadar belediyemiz olarak görme engelli vatandaşlarımızın dertlerini çözmeye çalışıyoruz.Bu kardeşlerimizin sorunlarını ve çektikleri sıkıntıları sadece duygusal yönden paylaşmak yeterli değil elbette asıl olan onların yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmaları hayata geçirmek, onların toplumla kaynaşmalarını sağlamaktır. Zira onlarda bazen bizlerin göremedikleri bir takım olayları kalp gözleri sayesinde hissetmektedirler.”

(İRT-İRT-Y)

07.01.2007 18:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title