Haberler

Beü Obezite ve Diyabetle Mücadele Edecek

Güncelleme:

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde yapımı süren, obezite ve diyabetin teşhis ve tedavisinin yanı sıra önlenmesine yönelik bilimsel projelerin yürütüleceği Diyabet-Obezite Merkezi'nin yıl sonunda açılması planlanıyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde yapımı süren, obezite ve diyabetin teşhis ve tedavisinin yanı sıra önlenmesine yönelik bilimsel projelerin yürütüleceği Diyabet-Obezite Merkezi'nin yıl sonunda açılması planlanıyor.BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Milli Egemenlik Caddesi'nde yapımı süren Diyabet-Obezite Merkezi ve BEÜ Araştırma Hastanesi şehir poliklinikleri, yüzme havuzu ile sağlıklı yaşam merkezi inşaatlarını basın mensuplarına gezdirerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Diyabet-Obezite Merkezi'nin inşaatına geçen yılın ekim ayında başlandığını anlatan Özer, " Türkiye'nin kamuya bağlı ilk obezite ve diyabet merkezini yapıyoruz. Yaklaşık maliyeti 4 milyon 500 bin lira olacak merkezi bu yılın sonunda hizmete alacağız. Merkezimiz sadece ilimizdeki teşhis ve tedavinin konduğu yer olmayacak. Zonguldak, Batı Karadeniz ve Türkiye'deki verilerin tarandığı bir yer olacak. Burası Türkiye için de önemli bir merkez konumdadır" diye konuştu.

Özer, binaya ayrıca 2 milyon lira tutarında makine ve teçhizat alımı da yapılacağına vurgulayarak, merkez sayesinde kentin ve üniversitenin marka değerinin artacağını dile getirdi.Yapımı devam eden yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun da 8 milyon 250 bin liraya mal olacağını belirten Özer, havuzun da yıl sonunda açılmasının planlandığını kaydetti. BEÜ İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Taner Bayraktaroğlu da Türkiye'de diyabet ve obezitenin arttığına işaret etti.

Bu arada, inşaat çalışmalarını incelediği sırada yanına gelen bir üniversite öğrencisinin barınma konusunda yardım istediği Özer, "Bu tür sıkıntılar ilimizin problemi değil. Kentte 3 bin kişilik yurt var ama yeterli olmuyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Mahmut Özer Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title