Haberler

Beü'de Materyal Sergi·si·

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerince materyal sergisi düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerince materyal sergisi düzenlendi.

BEÜ Dil Merkezi binasında düzenlenen "8. Eğitim Öğretim Materyalleri Sergisi"nin açılışını yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, birbirinden güzel eserlerin sergilendiğini belirterek, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

MYO Müdürü Okutman Hatice Öntürk ise Bitlis halkının sergiyi ziyaret etmesini isteyerek, sergide kostümler, dolgu oyuncaklar, kavram ve renk ilişkilerini gösteren okul öncesi eğitime dönük parçalar, beceri kitapları, kokulu taş ve ponpon çalışmalarının yer aldığını belirtti.

MYO'nun, 2009-2010 eğitim öğretim yılında hizmete girdiğini anımsatan Öntürk, şunları ifade etti:

"O yıldan beri düzenli olarak öğrencilerimizin dönem içi derslerde yaptıkları materyalleri sergiliyoruz. Her geçen gün profesyonelleşiyoruz. Sergimizde engelli çocuklarımıza yönelik çalışmalarımız da bulunmakta. Belki de bu ürünler sergimizin en değerli eserleridir. Sağlıklı çocuklara hepimiz eğiliyoruz. Ancak önemli olan görme ve zihinsel engelli çocuklarımıza da gereken önemi vermektir. Şans tanındığında kahraman olmayacak kimse yoktur. Öğrencilerimiz de kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini bu tür çalışmalarla göstermektedir. Eserlerin bir kısmını okulumuz uygulama kreş ve anaokulunda kullanılırken bir kısmını ise il merkezi ve ilçelerdeki anaokullarına gönderiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Eren Üniversitesi Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title