Haberler

BEÜ'de 'Fotoğraf Sanatı' söyleşisi

Güncelleme:

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fotoğrafçılık Öğrenci Topluluğu (BEFOT) tarafından "Fotoğraf Sanatı" adlı söyleşi düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fotoğrafçılık Öğrenci Topluluğu (BEFOT) tarafından "Fotoğraf Sanatı" adlı söyleşi düzenlendi.

BEÜ Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı'nın gerçekleştirdiği söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş'ın yanı sıra birçok akademik personel ile öğrenci katıldı. Programın açılış konulmasını yapan BEFOT Başkanı Özgür Eryılmaz, fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in sözüyle konuşmasına başladı. Topluluklarının amaçlarından bahseden Eryılmaz, sosyal ve kültürel çalışmalar çerçevesinde fotoğrafçılığa ilgisi olan öğrencilerle fotoğrafçılık dalında çalışma yapacaklarını ifade etti. Eryılmaz, konuşmasının sonunda gelecekte düzenlemeyi planladıkları etkinliklerden bahsetti.

Konuşmasına başlamadan önce fotoğraf serüveni hakkında bilgiler verilen Subaşı ise, fotoğrafçılığa olan ilgisinin 2016 yılında daha yoğun bir şekilde başladığını ifade etti. Fotoğrafçılığa ilk başladığı zamanlardaki makinelerle şimdiki fotoğraf makinelerini karşılaştıran Subaşı, günümüz teknolojisiyle ortaya çıkan makineler ile fotoğraf çekmenin daha kolay olduğundan bahsetti. İhtiyaçlara cevap veren makine seçiminin öneminden bahseden Öğretim Görevlisi Subaşı, kullanılan telefonlardan dolayı herkesin birer fotoğrafçı olduğunu ve bu nedenle çok fazla fotoğraf üretilip tüketildiğini söyledi. Teknolojinin gelişmesinin fotoğrafı çekmeyi zorlaştırdığını da ifade eden Subaşı, "Herkes fotoğraf çekince iyi fotoğraf çekmek de zorlaşıyor. Fotoğraflarda çok yüksek kalite arıyoruz ve kaliteli fotoğrafı çekmek için çabalıyoruz" dedi.

Fotoğrafçılık Öğrenci Topluluğunun aktif rol almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren BEÜ Öğretim Görevlisi Subaşı, kendi adına topluluğun yapacağı her türlü çalışmada imkanları ölçüsünde katkı sağlayacağını söyledi. Üniversite eğitimi almanın dışında bu tür faaliyetlere katılmanın olumlu yanlarından bahseden Subaşı, "Üniversite okuduğunuz şehri daha yakından tanımak, fotoğraflamak ve paylaşmak adına güzel imkanlara sahipsiniz. Topluluğun çalışmalarını takip etmeniz sizlere fayda sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

BEÜ Öğretim Görevlisi Subaşı, konuşmasının sonunda öğrencilere fotoğrafçılığa giriş konusunda çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Subaşı, Bitlis ve çevresinde çektiği fotoğraflar ve farklı fotoğraf türlerinden oluşan sunumunun ardından soruları cevapladı.

Söyleşi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş tarafından BEÜ Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı'na plaket takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Subaşı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title