Haberler

Beştepe'de Ordu Zirvesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapımı süren ve Mart ayında resmi açılışı planlanan Ordu- Giresun Havalimanı Projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 50 milyon lira ek ödenek talimatı verdiğini söyledi.

Başkan Enver Yılmaz, 'Ordu Vizyon 2023' istişare toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Hafta içi Ankara'da bir takım temaslarda bulunduğunu ve dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul ettiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, yaklaşık 2 saat boyunca Ordu'yu ve devam eden projeleri konuştuklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deniz üzerine yapılan Ordu-Giresun Havalimanı Projesi başta olmak üzere diğer yatırımları yakından takip ettiğini ifade eden Başkan Yılmaz, havalimanı projesinin hızlandırılması ve zamanında açılışının gerçekleştirilmesi için 50 milyon lira ek ödeneğin sağlandığını söyledi.

Sohbetin hemen başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'ni sorduğunu kaydeden Başkan Enver Yılmaz, "Havalimanına ilişkin mevcut süreci ve Ulaştırma Bakanımızın da bizzat bildirmesi suretiyle takvimin ne olduğunu ve nasıl olacağını, ne zaman açılacağını, eksik bölümlerini ve hatta projedeki su boşlukların ne zaman doldurulacağı dahil olmak üzere çok ince bir bilgilendirme süreci oldu" dedi.

"HAVALİMANINA 50 MİLYON EK ÖDENEK GELİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havalimanı proje haritası üzerinden kendilerine özellikle su boşluklarını sorduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanımız su olan bölgelere ilişkin 'Burası neden boşluk, burası dolmayacak mı?' diye soru yöneltti. Ben de kendisine projede o boşlukların dolmayacağını söyledim. Bunun üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız ilgili müteahhit firma yetkilisini arayarak bir takım görüşme yaptıktan sonra bu alanların doldurulmasına dair Ulaştırma Bakanlığımız yetkililerinin kanaatini ve fikrini alarak ilave bir 50 milyon liralık ek ödenek talimatı verdi. Şimdi yakın bir tarihte o su boşluklarına ilişkin de çalışmalar olacak."

"PROJELERİ VE ORDU'YU BİRE BİR TAKİP EDİYOR"

"Sayın Cumhurbaşkanımız Ordu'yu ve devam eden projeleri bire bir takip ediyor" diyen Başkan Yılmaz, "Kendisi daha önce Ordu'ya gelmek ve kalmak istediğini söylemişti. Biz de kendisine havalimanımızın açılışının ardından gelip kalmasının daha uygun olacağını söylemiştik. Orduluların Sayın Cumhurbaşkanımıza olan sevgisini, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası elde edilen yüzde 67'lik desteği kendisi unutmadı. Bu anlamda da tüm Ordululara selamlarını iletti" diye konuştu.

"STADYUM İÇİN TEŞEKKÜR ETTİM"

Yapımına Mayıs ayında başlanması planlanan Orduspor Stadyum Projesi için kendisine özel teşekkür ettiğinin altını çizen Başkan Enver Yılmaz, "Stadyum için 100 milyon liralık ödenek daha önce aktarılmıştı. Bu stadyum sporseverlere 2015 yılı yatırımındaki tek stat. Artık bu proje yatırım programına alındı. Bütçesi konuldu. Projelendirilmesi devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda ihalesi gerçekleşmesi suretiyle sporseverlerin emrinde olacak" ifadesini kullandı.

Başkan Yılmaz, ziyarette ayrıca Çevreyolu, Çambaşı Kayak Tesisi, Ulubey-Gürgentepe-Gölköy Yolu Projeleri hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdiğini sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Enver Yılmaz Beştepe Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title