Haberler

Beşparmak Dağları'ndaki Madencilik Faaliyetleri

Beşparmak Dağları'nın "milli park" ilan edilmesi için örgütlenen "Maeandros Platformuna" üye sivil toplum örgütleri, bölgedeki madencilik faaliyeti yürütülen köyleri ziyaret etti.

Beşparmak Dağları'nın, "milli park" ilan edilmesini sağlamak üzere çalışmalar yürüten "Maeandros Platformuna" üye sivil toplum örgütleri temsilcileri, bölgede madencilik faaliyeti yürütülen köylerde incelemelerde bulundu.

Meandros Platformu adı altında bir araya gelen çeşitli dernek ve odaların temsilcileri, Beşparmak Dağları'nın "milli park" ilan edilmesi taleplerine kamuoyu desteği sağlamak üzere madencilik faaliyetleri yürütülen Söke ilçesine bağlı Kisir ve Çavdar köylerini ziyaret etti.

Köy muhtarları ve köylülerle görüşen temsilciler, madencilik faaliyetlerinin yaşamlarına etkisini dinledi. Bölgedeki maden ocaklarından şikayetçi olan vatandaşlar, doğanın korunmasını istediklerini ifade etti.

Meandros Platformu'na üye Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada, bölgedeki köylülerin maden ocaklarında patlatılan dinamitlerden ve yaşanan tozdan şikayetçi olduklarını belirtti.

Madenlerin ayrıca bölgede su kaynaklarının kirlenmesine yol açtığını iddia eden Sürücü, şunları söyledi:

"Kisir köyü muhtarıyla birlikte köyün içinden akan çayı kirleten maden sularının ve silisli toprakların doğaya nasıl akıtıldığı yerinde gördük. Meandros Platformu üyeleri olarak benzersiz olan bu kültürel mirasların bugüne kadar korunduğu gibi bundan sonra da korunması için duyarlıyız. Beşparmak Dağları'nın doğal ve kültürel kaynaklarının ve benzersiz doğasının korunması için mutlaka bu bölgenin milli park yapılması çağrımızı yeniliyoruz." - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Beşparmak Dağları Bahattin Sürücü Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title