Haberler

Beşparmak Dağları'ndaki Çevre Sorunları Yerinde İncelendi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Söke Teşkilatı çevre sorunlarının tespiti için Söke’nin Beşparmak dağlarındaki yerleşim yerlerinde keşif gezisi yaptı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Söke Teşkilatı çevre sorunlarının tespiti için Söke'nin Beşparmak dağlarındaki yerleşim yerlerinde keşif gezisi yaptı.

Yeşiller ve sol Gelecek Partisi Söke Teşkilatı'ndan çalışmalar ile ilgili yapılan açıklamada; "Söke Osmanağa mezrası Yusufalan bölgesinde 1960 ve daha sonraki yıllarda açılan kimisi kapatılmış, kimisi açık bırakılmış Uranyum kuyularına keşif gezisi gerçekleştirildi. Kuyulara 50 metre uzaklıkta yaşayan Yusuf Çenesiz ile sorunları üzerine sohbet edildi. Bundan önce de yapılan ölçümlerde radyasyon oranının yüksek çıktığını basın, sivil toplum örgütleri ve orda yaşayan Yusuf Bey'den öğrenildi. Sağlığı tehdit edecek boyutlarda ki bu sorunun çözümü noktasında gerekli kurumların daha ivedilikle çalışmaları yürütmeleri önemli. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak bu sorunun takipçisi olacağız" denildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beşparmak Dağları Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title