Haberler

Besob Başkanı Nihat Alpat Öztürk, Esnafa Sahip Çıktı

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Besob) Başkanı Nihat Alpat Öztürk, Yaptığı Yazılı Basın Açıklamada Esnafın Sıkıntılarını Dile Getirdi.

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Nihat Alpat Öztürk, yaptığı yazılı basın açıklamada esnafın sıkıntılarını dile getirdi.

2001 yılından sonra esnafın en sıkıntılı günlerini şimdi yaşandığına dikkat çeken Nihat Alpat Öztürk, zor günler yaşayan esnaf için çiftçiye uygulanan 1 yıllık borç ertelemesinin uygulanmasını istedi. Esnafın turizmden de pay alamadığını ifade eden Öztürk, küçük işletmelerin kapanmaması için tedbir alınmazsa işsiz sayısının daha da artacağına dikkat çekti.

2001 yılından sonra esnafın en sıkıntılı günlerini yaşadığını dile getiren BESOB Başkanı Öztürk, "Piyasalardaki daralma esnaf ve sanatkarları son derece olumsuz etkilemektedir. 2001 krizinden buyana esnaf ve sanatkarlarımız en sıkıntılı günlerini yaşamaktadır. Meslektaşlarımızın çoğu siftah etmeden akşamı bulmaktadırlar. Oluşturulan suni gündemlerle toplumda gerilimin arttırılması bu olumsuzlukları giderek büyütmektedir. Ülkemizde neyin nasıl yapılacağının Anayasa'da kurallara bağlandığı, 80 yıllık Cumhuriyet yönetimine ve 60 yılı aşkın bir demokrasi geleneğine sahip ülkemizde her şey kurallarına göre yürümektedir. İlgililerin gerginlik yaratacak açıklama ve demeçlerden kaçınmaları ve ülkemizin normalleşmesi için başta siyasetçiler olmak üzere herkesin elinden geleni yapması gerekmektedir. Tüm ilgili ve yetkililerin gerginlikleri artırıcı demeç ve açıklamalardan özenle kaçınmaları gerekmektedir. Esnaf ve Sanatkar kesimimizin büyük çoğunluğunun işi çiftçi aileleri ile yapılan ticaretten dönmektedir. Kuraklık nedeniyle çiftçi borçları ertelendiği gibi esnaf ve sanatkarların da borçları ertelenmeli. Çünkü esnaf ve sanatkarın işi çiftçi ile birlikte dönüyor. Küresel kuraklık nedeniyle çiftçimize sağlanan borç erteleme kararını saygı ile karşılıyoruz. Ancak, esnaf ve sanatkarlarımız da çiftçilerle aynı kategoride değerlendirilmelidir. Yani çiftçi kesiminde olduğu gibi esnaf ve sanatkarlarımızın da borcu en az 1 yıl süreyle ertelenmelidir. En önemlisi yapılan uygulamanın ülke genelinde olmasa bile Doğu ve Güneydoğu'da çiftçiye uygulanmakta olan teşviklerin aynısı esnaf ve sanatkara uygulanmasıdır" dedi.

(BV-AK) 17.06.2008 17:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title