Haberler

Besnili Çiftçilerden TMO'ya Tepki

Adıyaman’ın Besni ilçesinde çiftçiler ve taşıyıcılar Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) ürün alımının yavaş olmasına tepki gösteriyor.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde çiftçiler ve taşıyıcılar Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) ürün alımının yavaş olmasına tepki gösteriyor.

Mısır satışı için TMO'dan randevu alan çiftçiler alımların çok ağır şekilde ilerlediğini gerekçe göstererek Besni Ajans Amirliği önünde protesto gösterisinde bulundu.

Protestocu çiftçiler adına açıklamada bulunan Besni Taşıyıcılar Kooperatifi Salih Çakır, "Mısır alımları çok yavaş ilerliyor. Çiftçiye yardımcı olması gereken bu kurum bizleri isyan noktasına getirdi. Günde yaklaşık 35-40 kamyon ürün alması gereken ajans, 1 haftadan beri ortalama günlük olarak sadece 21 kamyon mal aldı. Çiftçilerimiz bu nedenle ürünlerini nakliye bedeli ödeyerek Kahta ve Adıyaman gibi başka yerlere götürmek zorunda kalıyorlar. Bir çok çiftçimizde bu yaşananlardan bıktığı için tüccara düşük ücretle mal satmak zorunda kaldılar" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Besni Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title