Haberler

Besni'de Eğitim Bayramı Coşkusu

Adıyaman'ın Besni İlçesinde Düzenlenen 'Eğitim Bayramı' Coşkusu Yaşanıyor. Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı Tarafından Organize Edilen Eğitim Bayramının İkinci Günü Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın Okunmasıyla Başladı.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde düzenlenen ‘Eğitim Bayramı’ coşkusu yaşanıyor. Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından organize edilen eğitim bayramının ikinci günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Pazar meydanında düzenlenen etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Vali Halil Işık, Besni ilçesinin tarihi öneminin üzerinde durarak, "Besni ilçesi 17 medeniyete ev sahipliği yapmış bir ilçemizdir. Zengin kültüre sahip, sosyal olarak aktif bir ilçe olan Besni ilçe halkının eğitime verdiği önemden dolayı kutluyorum" dedi.

Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, göreve başladığı günden itibaren eğitime ayrı bir önem verdiğini ve bu kapsamda işadamlarının desteğiyle 46 derslik yaptırarak ve okulların bilgisayar ve diğer ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti.

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Aslanbay, 9.'su düzenlenen eğitim bayramını halkın benimsediğini, Besni'de kutlanılan eğitim bayramının Türkiye ve Dünyanın tek eğitim bayramı olduğunu vurguladı.

Eğitim Bayramı etkinlikleri kapsamında ağ üzüm, peygamber üzümü, Antepfıstığı ve Besni biberi dallarında yöresel ürün yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren üreticilere altın ödüllerini Vali Halil Işık, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cevdet Cengiz verdi. Törende Vali Işık, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cevdet Cengiz’e desteklerinden ötürü plaket verdi.

Yöresel ürün yarışmasının ardından davetliler Culfa Parkı'nda düzenlenen söyleşiye katıldı. Masalcı, öykücü, şair ve yazarlar Koray Çakman, Ahmet Yıldız, Mustafa Sucu ve Bahaddin Karakoç sanat anlayışı üzerine söyleşi sundu. Söyleşi sonrası Besni Ziraat Odası toprak tahlil laboratuarı, Kızılay binası, Mehmet Erdemoğlu Parkı ve Merinos Kavşağının açılışı yapıldı.

Besni Eğitim Bayramı etkinliklerine: Adıyaman Valisi Halil Işık, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Ahmet Aydın, Şevket Gürsoy, Mehmet Erdoğan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cevdet Cengiz, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Arslanbay, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(MÖ-ST-Y)

08.09.2007 18:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title