Haberler

Beşiri'de Kadınlara Yönelik Bir Panel Düzenlendi

Güncelleme:

Batmanın Beşiri İlçesinde kadınlar için panel düzenlendi.

Beşiri'li kadınlar panelde buluştu

Batmanın Beşiri İlçesinde Belediye tarafından kadınlara yönelik bir panel düzenlendi.

Belediye Konferans Salonunda kadınlarla buluşan Beşiri Belediyesi Eş başkanı Dicle Erdem, HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün önemini anlatılar.

Panel'in sunuş konuşmasını yapan Beşiri Belediyesi Eş Başkan'ı Dicle Erdem, yaptığı konuşmasında kadınların tarihsel süreçteki mücadelelerinden örnekler verdi.

Erdem, "kadın mücadelesinin kökleri toplumlaşmanın ilk evrelerine kadar gider, o günden bugüne değişik biçimlerde ve mücadele yöntemleri ile devam ediyor. Bu mücadele bu gün bunun en somutunu kendi coğrafyamızda yaşamaktayız. Daha düne kadar ezilen sömürülen horlanan ve ikinci sınıf muamelesi gören kadın özgürlük hareketinin ortaya çıkmasıyla Kürtler kendi mücadele içinde yeniden var etmeyi başarmıştır. Sağlanan bu başarı muazzam bir emeğin ve mücadelenin sonucudur" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title