Haberler

Beşiktaşsivasspor Maçının Ardından

Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster: "iyi Başladığımız Ancak Kötü Biten Bir Karşılaşma Oldu" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Sivasspor'u 2 -1 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Çok iyi başlayıp, çok kötü biten bir maç oldu. 2-0'dan sonra oyunu kontrol altına alıp, güven içinde mücadeleyi götürmek yerine tam tersini yaptık. Daha iyi olması gereken oyuncular, daha alt seviyede mücadele etti" dedi.

Alman çalıştırıcı, "Türkiye liginde deneyim kazandınız. İspanya ve Almanya'ya göre teknik direktörün çalışma koşullarını daha zor buluyor musunuz" şeklindeki soruya ise, "Tam tersine eğlenceli ve çok kolay buluyorum" yanıtını verdi.Schuster, bir basın mensubuhuh Ersan konusundaki sorusuna da şu yanıtı verdi: "Ersan 4. stoper olarak geldi. Sivok'un sakatlığından sonra bulunduğu konum zor bir yer. İbrahim Toraman, Zapotocny ve Ferrari önünde var. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ve kupa mücadelesinde iyi oynadı. Kendisine güveni vermek istiyorduk. Genç oyuncu ilerde daha iyi olacak."

Öte yandan, genel bir değerlendirme yaptığında en kötü maçın bugünkü olduğunu söyledi. Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu İbrahim Üzülmez de, karşılaşmanın ilk yarısında iyi mücadele ettiklerini, ancak ikinci yarıda Sivasspor'un kendilerinden daha iyi olduğunu vurgulayarak, "İkinci yarı skoru koruma telaşı içerisine girdi takım. Dolayısıyla istediğimizi yapamadık. Son haftalardaki durumumuza baktığımızda bu maç bizim için çok önemliydi. Kazandığımız için mutluyuz ama ikinci yarıdaki oyunumuzu kendi aramızda oturup tartışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Üzülmez, sergilediği performansı iyi bulduğunu ifade ederek, "Tabi belli bir yaşa geldik. Bu yaşta herkese örnek olmak istiyorum, özellikle gençlere. Formumu gayet iyi buldum. Bundan sonraki haftalarda da performansımı arttırıp, Beşiktaş'a şampiyonluk yolunda katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu. Golcü futbolcu Bobo da maça iyi başlayıp, peş peşe goller bulduklarını dile getirerek, "İkinci yarıya daha güvenli başlamamız gerekirken, bunu yapamadık. Hatalar yaptık ve ardından bir gol yedik. Maçın sonunda da neredeyse beraberlik golünü yiyorduk. Bu kendi sahamızda yapmamız gereken bir durum" dedi.

Takımı adına 1 gol atan, ancak hatalı pasıyla rakibin gol atmasına neden olan Necip ise, Sivasspor karşısına kazanmak için çıktıklarını belirterek, "İyi başladık. Erken golleri bulduk. İkinci yarı tutuk oynadık. Ancak kazandığımız için mutluyuz. Bundan sonra galibiyet serisi yakalamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Hilbert de, iyi performans sergileyemediklerini belirterek, "Maçı kazanmasını bildik" derken, Schuster'in performans hakkında eleştirileri konusunda ise "Hocanın haklı olduğunu düşünüyorum. İstediğimiz gibi gelişmedi. İlk yarı maçı kontrol edebildik. Ancak ikinci yarı sorun yaşadık. Hoca kızmakta haklı" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da, takımının başına yeni geldiğini vurgulayarak, "Fazla çalışma ortamı olmadı. Maçın ilk yarısı istediğimiz gibi değildi. Ancak benden önceki gol yeme sorunu bu maçta da devam etti. İkinci yarı riske girdik. Ne olması gerekiyorsa yaptık. Bir takımın deplasmanda yapması gereken her şeyi yaptık. Beşiktaş'ın net pozisyonu yoktu. Pozisyonlarımızı değerlendiremedik" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ta bundan sonraki sezonlarda çalışmak isteyip istemeyeceği yönündeki soruyu ise Çalımbay, "Beşiktaş'ın yeri futbol hayatımda ayrı. Başka takımda oynamadım. 13 yaşında girdim, 33 yaşında çıktım. Bugün ilginç duygular yaşadım. Eski takımıma karşı doğduğum yerin takımın başında oldum. Futbolun neyi getireceği belli değil. Daha önce görev yapmıştım. Yarım kalmıştı. İstendiğinde neden olmasın" şeklinde yanıtladı.

Çalımbay, Beşiktaş'ı değerlendirirken şöyle konuştu: "Beşiktaş Türkiye'nin en kaliteli oyuncularına sahip. Geniş kadrosunda iyi oyuncular var. Şansızlıklar oyuncularını biraraya getiremedi. Bu da dezavantaj oldu, ama her takımın böyle inişli çıkışlı grafiği olur. Bu kadroyla istedikleri yere gelecekler. Rakip takımın listesini elimize aldığımızda bir 11'ine bir de 18'ine bakıyoruz. Umut bağladıkları oyuncuları olmaması sıkıntı oldu."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title