Haberler

Beşiktaşlı engelliler Ağva'da doyasıya eğlendi

Güncelleme:

Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, 30 engelli birey ve ailesini Ağva'da bir otelde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya getirdi.

Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, 30 engelli birey ve ailesini Ağva'da bir otelde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya getirdi. Öğrenciler hem güzel havanın tadını çıkardı hem de doyasıya eğlendi.

Engelli bireyler arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek amacıyla kurulan koordinasyon merkezi engelli bireyleri bir araya getirmenin yanı sıra ailelerini de bir araya getiriyor. Dilek Sabancı Parkı'nda bulunan koordinasyon merkezinde haftanın 5 günü engelli bireylere plates, resim, müzik, halk dansları gibi birçok alanda ders veriliyor. Bu süreçte hem bireylerin sosyalleşmesi hem de aynı durumları yaşayan ailelerin kaynaşması sağlıyor. Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, Ağva'da bir otelde düzenlenen öğle yemeği ile hem öğrencileri hem de ailelerini bir araya getirdi. Güzel havanın tadını çıkaran 30 öğrenci yemek sonrası dans edip doyasıya eğlendi.

"Ortam arkadaşlarımla olmak çok güzel"

Arkadaşları ile bir arada olmanın çok güzel olduğunu söyleyen 30 yaşındaki Zelal İnal, " Beşiktaş Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Ortam arkadaşlarımla olmak çok güzel. İlk defa gelmeme rağmen çok beğendim. Bu etkinlikle herkesi görmüş oldum. Çok güzel bir duygu" şeklinde konuştu. Cengizhan Çınar ise, arkadaşlarını bir arada görmenin çok güzel olduğunu belirterek tuttuğu takımının Beşiktaş olduğunu söyledi.

"Çocuğumun okul arkadaşlarıyla birlikte olmasından çok memnunum"

Koordinasyon merkezinin çocuğunun sosyalleşmesi için önemli olduğunu belirten anne Fatoş Üstünel, "1 senedir buradayız. Oğlum liseyi bitirdikten sonra ne yapacağımıza karar veremedik. Böyle bir yerin olduğunu bilmiyorduk. Çok memnunum arkadaşlarımdan, okul arkadaşlarıyla birlikte olmaktan çok memnunum. Buraya gelince veliler de birbirlerinin dillerinden anlıyorlar. Çocuklar da birbirinden anlıyorlar. Faaliyeti çok beğendik. Çünkü bizim çocuklarımız en ufak şeylerden mutlu olan insanlar onlar mutlu olunca bizde mutlu oluyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Çok güzel vakit geçiriyoruz"

Beşiktaş Belediyesi'nin her zaman engelli ve ailelerinin yanında olduğunu ifade eden Pervin Çağlayan, "Çok mutlu olduk. Çocuklarımız çok mutlu görüyorsunuz devamını da isteriz. Beşiktaş Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz. Her zaman yanımızdalar burada çok güzel karşılandık öğle yemeği yediler. Şimdi müzik eşliğinde oyun oynuyorlar. Arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz. Çok güzel vakit geçiriyoruz" dedi.

"Öğrencilerimiz genelde sosyalleşmek için kurumumuza geliyorlar"

Uzun süredir Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde öğretmenlik yaptığını söyleyen Sevgi Süslü, "6 yıldır Beşiktaş Belediye Engelli Koordinasyon Merkezinde öğretmen olarak çalışıyorum. Haftanın 5 günü eğitim veriyoruz. Dilek Sabancı Parkı içerisinde koordinasyon merkezimiz var. Pazartesi, salı resim, çarşamba plates, cuma Türk halk oyunları derslerimiz oluyor. Sınıflar yaklaşık 30 kişi down sendromlu, zihinsel ve otizmli öğrencilerimiz var. Çeşitli zamanlarda bu şekilde sosyalleşebilmeleri için etkinlikler düzenliyoruz. Öğrencilerimiz genelde sosyalleşmek için kurumumuza geliyorlar. Çok güzel oluyor böyle şeyler arada yapıyoruz devamını bekleriz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Beşiktaş Ağva Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title