Haberler

Beşiktaşkayserispor Maçının Ardından

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ HAVUTÇU: "BÖYLE ANLAMLI BİR GÜNDE BU ŞEKİLDE GALİBİYET ALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ. CAMİAYA HAYIRLI OLSUN"

KAYSERİSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ARVELADZE: "BİZİM ADIMIZA İYİ BİR MAÇ OLMADI"

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Kayserispor'u 4-2 mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, kulübün 108. yıl dönümü dolayısıyla çok anlamlı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Sözlerine ilk olarak Siyah-beyazlı taraftarlara kendisine ve takıma verdikleri destek için teşekkür ederek başlayan Havutçu, "Bizi çok onurlandırdılar, gururlandırdılar. Böyle anlamlı bir günde bu şekilde galibiyet aldığımız için mutluyuz. Camiaya hayırlı olsun" diye konuştu.

Teknik adam, şunları söyledi:

"Kayserispor'un oyun disiplininden kopmadan 90 dakika mücadele ettiğini biliyorduk. İyi oynadığımız periyotta golü yedik. Ama arkadaşlarımız oyun disiplininden kopmadı. Devre arasında tempoyu artırırsak pozisyon yakalayabileceğimizi konuştuk. Almeida'nın girişinden sonra maçı lehimize çevirdik. İhtiyacımız olan istikrar ve bugün ilk adımı attık. İnşallah bundan sonra üstüne koyarak devam ederiz. Disiplinli oynadık. Daha önce de kaybettiğimiz maçlarda defansta açık verebiliyorduk. İkinci yarı sadece penaltı pozisyonu verdik. Sabırlı oynadık."

Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulunun, Bernd Schuster'in ayrılışının ardından görevi kendisine verdiklerini anımsatan Havutçu, "Başkanımız ve yönetimimiz bize güvendi ve sezon sonuna kadar bu görevi verdiler. Biz de bu süreçte elimizden geleni yapacağız. Takımı iyi yerlere taşımak için mücadele ediyoruz" dedi.

Havutçu, Schuster'in ayrılmasından sonra moral motivasyona ihtiyaçları olduğuna işaret ederek, "Kaliteli futbolculara sahibiz. Futbolda öz güven çok önemli. Bunları futbolcularımıza aşılamaya çalıştık. Bu da işe yaradı. Sahaya çıktığımızdan itibaren iyi bir hava vardı ve takımı olumlu yönde etkiledi" şeklinde konuştu.

Tayfur Havutçu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Görevim sezon sonuna kadar bu işi layıkıyla yapmak ve bütün camiaya layık olmak. İnşallah Avrupa kupalarına katılacağız. Geride kalan 8 maçımızda toplayabildiğimiz kadar puan toplamak ve Allah'ın izniyle Türkiye Kupası'nı kazanmak istiyoruz."

Siyah-beyazlı takımın İtalyan savunma oyuncusu Matteo Ferrari de, Kayserispor karşısında özellikle maçın ikinci yarısında iyi oynadıklarını ve sahadan galibiyetle ayrıldıklarını söyledi.

Kayserispor'un güçlü bir ekip olduğunu vurgulayan Ferrari, "İyi bir maç oldu. Özellikle ikinci yarıda oyuna ağırlığımızı koyarak sahadan 3 puan aldık" dedi.

Teknik direktör Bernd Schuster'in ayrılmasıyla ilgili bir soruya Ferrari, "Hocaların ayrılması, yeni hocanın gelmesi futbolda olan şeyler. Schuster ile iyi ilişkilerimiz vardı, tabii ki üzüldük. İstifa etmemeliydi. Gerçek nedenini bilemiyorum, ama futbolda bunlar var" yanıtını verdi.

Yeni bir başlangıç yaptıklarına dikkati çeken Ferrari, "Önümüzde 8 lig maçı ve kupa maçları var. Bunlara hazırlanmamız lazım. Tayfur hoca da iyi bir teknik adam ve iyi bir insan" ifadelerini kullandı.

Ferrari, Fenerbahçe derbisinde gördüğü kırmızı kartla ilgili bir soruya da, "Çok önemli bir hata yaptım. Maçın kaybedilmesinde önemli bir faktör oldu. Bunu yapmamalıydım. Ancak akabinde birçok yazılar yazıldı. Kimse bunlara itibar etmesin. Burada çok mutluyum. Orada çok üzülmüştüm. 2 yıl daha kontratım var ve burada olmayı ve taraftarları seviyorum" şeklinde konuştu.

İsmail Köybaşı da, Tayfur Havutçu ile yeni bir döneme başladıklarını belirterek, "Tayfur hoca ile çıktığımız ilk maçta ligde bizim üstümüzde

bulunan Kayserispor karşısında farklı galibiyet aldık. Umarım taraftarları mutlu etmişizdir. Bu galibiyeti taraftarlara hediye ediyoruz" dedi.

Milli takıma seçilmesiyle ilgili olarak da İsmail, "Beşiktaş'ı milli takımda temsil edebilmek bir futbolcu için gurur verici bir şey. Bunu layıkıyla

yerine getireceğim" dedi.

KAYSERİSPOR CEPHESİ

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze ise, Beşiktaş'a 4-2 yenildikleri karşılaşmada iyi futbol sergileyemediklerini belirterek, kalan haftalarda daha iyi futbol ortaya koymaya çalışacaklarını söyledi.

Şota, 1-0 önde kapadıkları ilk yarıda da iyi futbol ortaya koymadıklarını, devre arasında oyuncularına, "Sanki mağlupmuşuz gibi oynuyoruz" dediğini ifade etti.

Kötü futbolu çeviremediklerini ve ikinci yarıda 15 dakikada 3 gol yediklerini dile getiren Gürcü teknik adam, "Orta sahada bu kadar basit top kaybedince rakibin kaliteli oyuncuları bunu kolay kolay affetmez. Bizim adımıza iyi bir maç olmadı. Kalan 8 maçta daha iyi futbol ortaya koymaya çalışacağız" diye konuştu.

Maçtan önce Beşiktaş'ta teknik direktör Bernd Schuster'in ayrılıp yerine genç teknik adam Tayfur Havutçu'nun getirilmesinin avantajlarına olup olmadığının sorulduğunu vurgulayan Arveladze, "Bu konuda maçtan sonra konuşacağım demiştim. Şimdi söyleyebilirim ki, bizim için daha kötü oldu" diye konuştu.

Kayserispor'un gününde olmadığını belirten genç çalıştırıcı, bu maç ve son haftalardaki puan kayıpları için "Ayın yaklaşması bizim için iyi olmadı" şeklinde espri yaptı. Arveladze, takımı için kalan 8 maçın büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Kayserispor takımından Mehmet Eren Boyraz, bugün istediklerini sahaya yansıtamadıklarını belirterek, "Kötü giden bir seriye yakalandık. Önümüzde milli takım arasını iyi değerlendirip kötü gidişe son verebiliriz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Geçen yıl da benzeri şekilde ikinci yarıda düşüşe geçtiklerini kaydeden Mehmet Eren Boyraz, "Geçen yıl da bu takımdaydım. Sanki dejavu gibi. Ne şehir, ne teknik heyetimiz bizi strese sokmuyor. İlk hedefimiz UEFA Kupası'na katılmaktı. Kazandıkça hedefimizi büyüyecekti. Ancak bunu başaramadık" diye konuştu.

Kayserisporlu savunma oyuncusu Hasan Ali Kaldırım ise kalan maçlarda daha iyi futbol ortaya koyacaklarına inandığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title