Haberler

Beşiktaş-Trabzonspor Maçının Ardından (5)

Ali DANAŞ-İstanbul-DHA SPOR Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş- Trabzonspor maçının ardından konuşan Şenol Güneş " Beşiktaş'ın hakeme ihtiyacı yok. Oyun üstünlüğüyle goller attık ve maç lehimize döndü. Ben görüntüyü izledim Ricardo Quaresma pozisyonda ayağını çekebilirdi sarıdan kırmızı ya da direkt kırmızı verilirdi" dedi.

Siyah Beyazlı teknik adam "Zor bir maçtı. Dirençli fizik gücü iyi olan bir takıma karşı mücadele ettik. Büyük takımlara karşı daha iyi oynayan bir takım Trabzonspor. Sıralamadaki yerleri kadro ve hoca anlamında şanssız ve hak etmedikleri bir seviyedeler. Daha önce Galatasaray yendiler ve kaybettikleri birçok maçta da kırılmalar yaşadılar. Bizim için Napoli maçı sonrası zor bir maçtı. Goller bulduk oyuna iyi başladık ancak rahat geçen maçta 3 gol atmamız gereken yerde, hem pas vermede eksik kaldık hem de anormal hata yaptık. Yediğimiz gol oyunu ortak etti. Dirençleri arttı. İkinci devre 2-1 geriden gelerek devreye daha hırslı girdiler. Fizik olarak bazı oyuncuların fazla oynadığı biliniyor bazı oyuncular da az süre aldıkları git gellerin fazla olduğu bir maçtı. İki takımın da pozisyonları var. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Ancak 3-0'a getirseydik çok daha rahat maç olacaktı. İkinci yarı biraz daha savaşmak gerekiyordu" şeklinde konuştu.

ŞENOL GÜNEŞ "HAKEM KÖTÜ NİYETLİ DEĞİLDİ"

Hakem Mete Kalkavan'ın yönetimi ile alakalı olarak Şenol Güneş, " Beşiktaş'ın hakeme ihtiyacı yok. Oyun üstünlüğüyle goller attık ve maç lehimize döndü. Ben görüntüyü izledim Ricardo Quaresma pozisyonda ayağını çekebilirdi sarıdan kırmızı ya da direkt kırmızı verilirdi. Ancak hakemin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

"RAKİP BİZİM ÜZERİMİZE GELMEYE BAŞLADI"

Rakip alanda istedikleri baskıyı kuramadıklarını dile getiren Güneş şunları söyledi:

"İleriye gittiğimizde bugün neticeler almalıydık ancak 70'den sonra gidip dönemediğimiz pozisyonlar oldu. Napoli anlayışında savunma anlayışıyla sahadaydık. Aboubakar ile yakaladığımız pozisyonlardan birkaç defa yakalamalıydık. Rakip de bizim üzerime gelmeye başladı biz pozisyonları harcadıkça. Heyecanlı ve tempolu bir maçtı. Hücumda iki takım da baskı yapmaya çalıştı. Abartmadan olumsuzluk olmadan biz destek görüyoruz. Oyuncularım kazanma hırsı da var. Akılcı oynayan etkili bir takımız. Görerek soğukkanlı oynamak da çok önemli. Biz golü yeyinceye kadar oyun kontrolü bizdeydi. Sonrasında kopmalar başladı. Rakip gelmeye başlayınca da hatalar oldu. Tempo olarak iyiydik. Kadro olarak da bölge bölge sayısal sıkıntılar çektik. Değişikliklerin hepsi olumlu da olumsuzda olabilir"

ERSUN YANAL "ÇOK ÜZGÜNÜM YETENEKSİZLERİN GELDİĞİ ORTAMDA YAŞIYORUZ. TFF İNŞALLAH BUNA ÖNLEM ALIR"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise maç sonu düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

"Türkiye'deki, ligdeki namağlup serisi vardı rakibimizin ve Şampiyonlar Ligi gidişatında önemli performanslar sergilediler. Geçen sene stadı olmadan önemli başarılar kazandılar. Statlarıyla, Türkiye'de güzel bir organizasyon yakaladılar ve burada futbolu temsil etmek beraber burada oynamak keyifliydi. Oyunun çok ince çizgisi var. Tribünler dolu olarak maçların oynanması keyifli. Beşiktaş'ın galibiyetini gölgelemek istemiyorum. Oyunun ince çizgisinde hepimize düşen görev maçın selamatli şekilde yönetilmesidir. Kamuyouna sportif mesajlar verilmelidir. Hakem penaltıyı vermez, faulü görmez ama cezalar konusunda hassas olmalı. Maalesef yetenek havuzunu zorluyorlar ve buradan çıkarırsanız yeteneksizlerin olduğu şeyler olur. Çok üzgünüm yeteneksizlerin geldiği ortamda yaşıyoruz. TFF inşallah buna önlem alır. Oyuncularım saygın bir mücadele sergiledi. Biz Türkiye'de yeniden yapılanmanın peşinden koşan takımlar gibi meşakkatli işler peşindeyiz. Zor bir süreç bu. Bu sürecin içerisinde zaman zaman kazanacağız ya da kaybedeceğiz. Trabzonspor üstlerde mücadele edebilecek bir çalışma içerisinde. Yakın zamanda iyi bir takım olacağız"

"QUARESMA'NIN HAREKETİNİ DE TARTIŞMAYA GEREK YOK Kİ"

Gelişmekte olan bir takım olduklarını belirten Ersun Yanal "Bunun örneklerini yaşayan takımlarda seyrettiğimiz gibi biz yeni takımlardan biriyiz ve takım olmaya çalışıyoruz. İhtiyacımız olan oyuncular var. Bu süreci en iyi şekilde atlatacağız. Biz bundan önceki maçlarda da yediğimiz gollerde problemler de yaşadık. Çok erken yediğimiz goller sonrası bugün doğru tepkiler verdik. Oyunu domine ettik. Bundan sonraki maçlarda oyuncularımı teşvik edecek bir oyun oynadık hiç olmazsa. Beşiktaş salı günü maç oynadılar oradan buraya geçmek zordur. Yusuf'un sakatlanıp çıkması; orada kasıt aramıyorum ama çok net bir pozisyon atlanmaması gereken pozisyonlar. Çok standartın içerisinde oyun oynamaya çalışan iki takımın maçıydı. Ama onun altında bir yönetim vardı. Avantajları atlayan, maçı nasıl yöneteceğini elinden kaçıran biri vardı. Quaresma'nın hareketini de tartışmaya gerek yok ki" diye konuştu.

"BEN BUGÜN HAKEMİ DEĞİL DE OYUNU KONUŞSAYDIM Kİ ZATEN OYUN İLE ALAKALI KONUŞACAK ÇOK ŞEY VAR"

Hakem ile alakalı gelen bir soru üzerine Ersun Yanal, "Ben kendisine bir şey söylemem ama onunla da tartışacak değilim. Bu bir ya da iki değil. Bizim hakemlerle alakalı sorunlarımız oldu. Bu işe torpil girdiyse yeteneklerin ortaya çıkması adına kapılar kapandıysa bitmiştir. Ben de yeteneğimle yaptım. Ben Denizli'den çıktım. Becerilerim beni bir yere getirdi. Bu dünyada yetenek değil başka unsurlar varsa tutunamazsınız. Bu konularda yetenekleri kaybetmeyelim. Yetenekleri destekleyelim. Ne zaman biz hakemi konuşmadan futbolu konuşacağız merak ediyorum. Biz durup durup gelip gelip hakemi konuşuyoruz. Ben hayatımda ilk defa ceza aldım. Küfrettiğim söylendi ve küfretmedim. Sahadan atıldım. Ne bir orta hakem kararına ne bir başka bir şeye söylemedim. Bir dördüncü kişinin iddiasıyla. Ülkenin gittiği yer belli. Eteğimizdeki taşları dökelim. Ben bugün hakemi değil de oyunu konuşsaydım ki zaten oyun ile alakalı konuşacak çok şey var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şenol Güneş Trabzonspor İstanbul Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title