Haberler

Beşiktaş, Trabzonspor'a 2-1 Mağlup Oldu

Spor Toto Süper Lig'in 29.haftasında Beşiktaş, kendi sahasında ağırladığı maçta rakibi Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, kendi sahasında ağırladığı maçta rakibi Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, iki takım için de zorlu bir mücadelenin yaşandığını belirterek, "İyi başlayan ve sonuna kadar bunu sürdüren bir Trabzonspor vardı. Oyunun tamamen hakimi bizdik. Az pozisyon verdik, çok pozisyon ürettik" dedi.

Maç boyunca iyi oynadıklarını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Geriye düştük. Rakip pozisyon bulamadan golü yedik. Ancak oyunu bırakmadan sonuna kadar kovalamak başarının göstergesi. Avrupa kupalarında devam eden tek Türk takımına karşı oynadığımız futbolla iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Beşiktaş için de zor durumdu. Avrupa kupası öncesi ve sonrası motivasyon düşüşü oluyor. Rakip dirençli ise ve siz kötü gününüzdeyseniz bu sonuçlar çıkıyor. Beşiktaş'ın aklı Avrupa kupası maçındaydı. Onlara

başarılar diliyorum" diye konuştu.

Şenol Güneş, elde ettikleri puana baktıklarında başarısız olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Avrupa kupası maçları döneminde yoğun bir tempo oldu. Ancak yarış devam ediyor. Alttan gelen takımlar var. Üstteki takımlar koptu. Play-off'u anlamak için biraz geç kaldık. Trabzonspor ve Beşiktaş puan kayıplarıyla diğer takımlara umut verdi. Oyuncularımız iyi oyuncular. Aldığımız sonuçlar kırılganlık yaratıyor. Takımı etkiliyor. Bugün de golden sonra biraz bocaladık. Çalışma imkanı bulamıyoruz. 3 günde bir maç yapıyoruz. Milli takımdan dönen Burak ve Olcan bizde idmana çıkamadılar."

Şenol Güneş, geçmiş dönemdeki uygulama da olsa, play-off uygulaması da olsa geride olduklarını vurgulayarak, "Ancak yarışa devam edeceğiz. Kazanmasaydık daha zor olurdu. Galatasaray ve Fenerbahçe avantajlı" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'a karşı oynayan üç hızlı oyuncunun iyi oynaması ve orta sahanın uyumlu olmasının sonuçlarını ilk defa aldıklarına dikkat çeken Güneş, "Farklı bir skorla bitebilecek bir maçı zor da olsa 2-1 kazandık" yorumunda bulundu.

Kadın taraftarların gelmesi ile ilgili soruları yanıtlayan tecrübeli teknik adam, "Değişik bir şey. Tezahüratları narin ve kulağa hoş geliyor. Ancak bu yanlış bir sistem. Bayanların gelmesi güzel. Ancak normal lig maçlarında gelsinler. Cezada geliyorlarsa değer vermiyoruz demektir" şeklinde konuştu.

Şenol Güneş, "Bu sezon play-off uygulaması oldu. Gelecek sezon da takım sayısının arttırılacağı konuşuluyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusunu, "Türkiye'de zaten sıkıntı bu. Birileri karar alıyor, bütün Türkiye uyguluyor. Bu konuları uzmanlar konuşur, yönetimler görüşür ve uygulanır. Yabancı oyuncu sayısı, liglerin planlaması hepsi konuşularak olmalı. 6 yıldır böyle bir şey görmedim. Sıkıntı var. Onun için futbolu çözemiyoruz" diye yanıtladı.

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, 90 dakika oyunun hakimi kendileri olduğunu belirterek, "Pozisyonları bulan da bizdik. Berabere dahi kalsaydık üzülecektik. Tarihi fark bile olabilirdi. Şanssızdık. Gol şansı yanımızda değildi. Maçtan kopmadık ve skoru lehimize çevirdik. Hak ettiğimiz galibiyet oldu" dedi.

Golcü oyuncu, Trabzonspor'a geldiği dönemlerde kötü oynadığı zamanlar da olduğunu, ancak her zaman desteklediğini vurgulayarak, "Beni kenara itmediler. Her zaman inandılar. Ben de karşılığını verdim. Tabii ki kendim de değiştim. Yakaladığım performansı düşürmek istemiyorum. Dün ağır bir hastalık geçirdim. Milli takımdan da sakat döndüm. 4 serum yiyerek buraya geldim" diye konuştu.

Tanju Çolak'ın rekorunu kırıp kıramayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Bordo-mavili oyuncu, şunları söyledi:

"Böyle gol kaçırırsam kıracağımı zannetmiyorum. Buraya kadar gelmek, 'Rekoru kırar mı' dedirtmek bile gurur verici. Tanju ağabeyin rekorunu geçmeye çalışacağım. Geçemezsem de bu ihtimali yaşamak bile güzel. Tanju Çolak çok gol atmış. Geçmesi zor."

Ligde play-off maçlarıyla birlikte 11 maç kaldığını hatırlatan Burak, transferi lig sonrası düşüneceğini ifade etti. Şu anda tamamen Trabzonspor'a konsantre olduğunu söyleyen başarılı oyuncu, "Çok teklif var. Ama hepsini rafa kaldırdım. Menajerimle yaptığım konuşmada bunları bana iletmemesini söyledim. Kalan 11 maçta elimden geleni yapıp ondan sonra karar vereceğim. Bunu da basın toplantısıyla açıklayacağım. Gelen teklifler var. Oynamak istediğim lig de var. Söylediğimde çok yere çektiler. Her zaman

bunlar yazılıyor. Bununla alakalı konuşmak istemiyorum. Play-off sonrası hep birlikte konuşuruz" şeklinde konuştu.

"Topu hep ayağına istiyorsun" şeklinde bir sözün üzerine Burak Yılmaz, "30 gol attım. Bundan arkadaşların emeği var. Onlar da formda olduğumu bildikleri için benimle oynamak istiyor olabilir. Çok yeni transferimiz var. Takım olma çabasıyla birlikte yarışımızı sürdürüyoruz. Ben de ön plana çıkıyorum. Ama arkadaşların da emeği var. Sorun yok. Ben de her zaman topu ayağıma isteyeceğim" diye konuştu.

Bordo-mavili takımın savunma oyuncusu Mustafa Yumlu ise 6 puanlık bir maça çıktıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yenildiğimiz zaman farkın açılacağını biliyorduk. Kazandığımızda da puan farkını kapatacağımızın bilincindeydik. Trabzonspor'un dinlendiği zaman neler yapabileceğini gösterdik. İyi mücadele ettik. Çok pozisyon bulmamıza rağmen 2-1 kazandık."

Almeida'nın çıkışıyla birlikte rahatlayıp rahatlamadıkları yönündeki soruyu yanıtlayan Mustafa Yumlu, "Karşımızda kim olursa olun gol attırmamaya çalışıyoruz. İyi savunma yaptdg maçlarında gelsinler. Cezada ık. Bir pozisyon verdik. O da gol oldu. Zaten o da pozisyon sayılmaz" dedi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Trabzonspor karşısında iyi oynamadıklarını ve rakiplerinin haklı bir galibiyet aldığını söyledi.

Oyuncuları hakkında "Onlar istemedi, mücadele etmedi" diyemeyeceğini kaydeden Carvalhal, "İlk dakikadan son dakikaya kadar cesurca mücadele ettiler. Ama işin gerçeği iyi oynamadık. Takımda konsantrasyon eksikliği vardı" diye konuştu.

Carvalhal, takım içinde değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Bunlar sakatlıklar nedeniyle oldu. Tüm oyuncularımıza güvenimiz tam. Maçlar arasındaki zaman darlığından ötürü, oyuncularımıza çok fazla yükleniliyor ve sakatlıklar oluyor. Sağda oynayan dafans oyuncularımız ilk kez birlikte oynadı. Saha içinde de bu nedenle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. İsmail, Veli, Egemen, Hilbert son dönemlerde sakatlık yaşadılar. Bu futbolcularımız, neredeyse tüm maçlarda oynadılar ve bu nedenle de

sakatlıklar geldi. Bunun arkasına saklanmıyoruz ama nedenlerden biri de bu" açıklamasında bulundu.

Portekizli teknik adam, stada gelen kadın ve çocuk taraftarlara da teşekkür ederek, "Güzel destek verdiler. Galibiyetle karşılık vermek isterdik ama başaramadık, bu nedenle üzgünüz" dedi.

Beşiktaş'ın bu sezon büyük maçlarda başarısız olmasıyla ilgili bir soruya Carvalhal, "Trabzonspor'u deplasmanda yendik, Dinamo Kiev'i yendik, Braga'yı eledik, Bursaspor'u iki maçta da yendik. Avrupa kupalarına devam eden tek takımız. Bu kadar negatif şeyler konuşurken, pozitif yönleri de unutmamak gerekiyor. Biz Fenerbahçe'ye karşı 7 günde 3. maçımızı oynamıştık, Galatasaray karşısına da iki gün dinlenmeden çıktık. Hiçbir şekilde eşit şartlarda oynamadık" diye yanıt verdi.

Son 10 lig maçında takımın gol yediğinin ve sistemde değişiklik düşünüp düşünmediği sorusuna Portekizli teknik adam, "2-3 günde bir maç oynayan takımız. Eğer 7 gün içinde alışa gelmiş şekilde mücadele etsek, farklı arayışlarımız olabilirdi ama bu kadar kısa maç arasında bunu gerçekleştirmek zor" diye konuştu.

Beşiktaş takım kaptanı İbrahim Toraman, öncelikle kadın ve çocuk taraftarlara teşekkür ederek, "İyi desteklediler ama biz onları mutlu edemedik" dedi.

Sezonun en kötü maçını oynadıklarını kaydeden İbrahim, "Baştan sona kadar iyi değildik. Trabzonspor ise iyi oynadı ve mücadele etti. Önümüzde UEFA Avrupa Ligi maçı var. Bizim için çok önemli, inşallah orada başarılı oluruz. Takım olarak iyi seviyede değiliz, iyi mücadele edemiyoruz. Sıkıntılar var ve kopuk oynuyoruz" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta başkanlık ve parasal durumlarla ilgili sorunların kendilerini etkileyip etkilemediği sorusuna İbrahim, "Olumsuz atmosferden herkes etkilenebilir ama sahaya çıkınca işimizi yapmalıyız. Ama biz maalesef saha içinde sıkıntılar çekiyoruz. Genel olarak takımda bir düşüş var" diye yanıt verdi.

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Ersan Gülüm ise, Trabzonspor'un galibiyeti hak ettiğini, kendilerinin ise iyi oynamadıklarını kaydetti. Öne geçmelerine rağmen skoru koruyamadıklarını anlatan Ersan, "Trabzonspor kazanmak istedi. Biz iyi oynamıyoruz. İnşallah bu kötü süreci toparlamamız gerekiyor" dedi.

Puan farkının açılmasıyla ilgili bir soruya Ersan, "Şu an onu düşünmüyoruz. Puan farkı fark etmez. Play-off'ta farklı bir hava olur. Galatasaray haftada bir maç oynuyor. Yorgun değiller ama biz 3 kulvarda mücadele ediyoruz. Türkiye'de sadece biz Avrupa'dayız. Geçen yıl da böyleydi. Bunlar göz ardı edilmemeli" cevabını verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Trabzonspor Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title