Haberler

Beşiktaş Teknik Direktörü Tıgana: "Sonuçtan Çok Mutluyum"

Beşiktaş, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında sahasında Bulgaristan`ın CSKA Sofya takımını 2-0 yenerek rövanş için avantaj sağladı.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, CSKA Sofya karşısında elde ettikleri 2-0`lık sonuçtan memnun olduğunu söyledi. Tigana, özellikle gol yememelerinin önemli olduğuna değinerek, ¨Organizasyon açısından disiplinliydik. Bu yalnızca ilk ayak. Sofya`da da gol atmamız gerekiyor¨ diye konuştu.

Çok iyi organize olmuş bir ekibe karşı oynadıklarını kaydeden Tigana, ¨Bize fazla boş alan bırakmadılar. Onları yormak gerekiyordu. Bir oyuncularının atılmasıyla oyunun dengesi bizden yana bozuldu¨ dedi.

Tur şanslarıyla ilgili bir soruya Fransız teknik adam, ¨Orada kesinlikle gol atmalıyız. Hedefimiz kesinlikle gol atmak¨ diye yanıt verdi. Tigana, hafta sonunda yapacakları Galatasaray derbisine de değinerek, ¨Sakatlarımızın durumuna bakacağız. Bugün birçok oyuncumuz ufak tefek sakatlıklarla bitirdi maçı. Galatasaray maçı bizim için çok önemli. Yarından itibaren bu karşılaşmaya konsantre olacağız¨ diye konuştu.

Fransız teknik adam, kadroda bulunmayan Ali Güneş ile yaşadığı sorunla ilgili bir soru karşısında şunları söyledi:

¨Bu aile içi bir sorun. Evinizde eşiniz veya çocuğunuzla olan sorunu dışarıda konuşmazsınız. Bu tür konuları konuşmam. Aile içinde olan birşeyi dışarıda konuşamam. Ben eğitimciyim, kimseyi dışlamam ve kötü pozisyona düşürmem. Aramızda halledeceğiz. İçimizdeki olan sorunları hep kendim halletmişimdir. Buna baba-oğul arasındaki bir ilişki olarak bakın. Karşılaşmanın önemli olduğunun bilinciyle çıktık sahaya. İlk yarıda bir penaltı bulduk ve değerlendiremedik ama iyi oyunumuzu devam ettirdik. Avantajlı bir skorla Bulgaristan`a gideceğimizi düşünüyorum. İnşallah orada da bu turu atlayıp gruplara kalırız.¨`

Beşiktaş`ta ikinci yarıda oyuna giren ve takımının 2. golünü atan Gökhan Güleç, ¨UEFA Kupası bizim için çok önemli. İlk yarıda penaltı bulduk ama değerlendiremedik. Avantajlı bir skorla Bulgaristan`a gideceğiz. İnşallah orada da başarılı olur ve turu atlarız¨ dedi.

Sonradan oyuna girip gol attığının hatırlatılması üzerine Gökhan, ¨Beşiktaş takımında yedek kalmak bir onurdur. Yeri geliyor Nobre, Bobo da yedek kalıyor. İyi olan oynuyor ve bunu çok da büyütmüyoruz. Uzun süredir böyle bir gole ihtiyacım vardı. Bu benim için güzel oldu¨ diye konuştu.

Gökhan, Galatasaray maçına da değinerek, ¨Galatasaray maçında da elimizden geleni yapıp alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz¨ dedi.

Bulgar temsilcisi CSKA Sofya Teknik Direktörü Plamen Markov ise, ¨Beşiktaş bu maçı hakkıyla kazandı. Basın açıklamalarında da dediğim gibi Beşiktaş formda bi takımdı ve kazandı. Böyle güçlü bir takımın da hakemin desteğini bekleyeceğini bilmiyordum¨ diye konuştu.

Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Akın, bu maçı kazanmak zorundaydık çünkü deplasmandaki maç bizim için zor olacak. 2-0`lık skor bizim için iyi bir sonuç. Turu atlamak istiyoruz. Şimdi önümüzde bir Galatasaray maçı var. O maçı da kazanıp, Beşiktaş`ı layık olduğu yerlere getirmemiz gerekiyor. Taraftarımıza da bugün bize verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz¨ dedi.

Oyuna ikinci yarıda girerek oyunun kaderini değiştiren oyunculardan biri olan İbrahim, ¨Ben her zaman hazırdım. Hakkımda çok olumsuz haberler çıktı ama ben bu haberelere cevabımı sahada vereceğim. Bundan sonra da yine aynı şekilde hazır olacağım. Beşiktaş için elimden gelen herşeyi yapacağım¨ diye konuştu.

Siyah beyazlı takımın Arjantinli futbolcusu Delgado, ¨benim açımdan iyi bir maç olmadı ama takım açısından iyi bir maç oldu. Bazen istediklerinizi yapamıyorsunuz. Ama bunu bırakmamak lazım, çalışmayı sürdürmek lazım. Daha önce iyi maçlar oynadım, bundan sonra da iyi maçlar oynayacağım. Takım olarak genelde iyi oynadık. Rakip 10 kişi kalınca daha çok boşluk bulmaya başladık. Ama bu maçlar hiçbir zaman hızlı oynanan maçlar olmaz çünkü ikinci maçı da düşünmek lazım. Biz de ikinci maçı da düşünerek oynadık¨ ifadelerini kullandı.

2-0`lık skorun tur için yeterli olup olmadığıyla ilgili olarak ise, ¨2-0 rahatlatııcı bir skor ama bizim deplasmandaki maça yine aynı mentalite ile gitmemiz lazım. Böyle devam edersek ordan turla döneceğiz¨ şeklinde konuştu.

Tecrübeli oyuncu İbrahim Üzülmez, ilk yarı istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirterek, ¨Kaçırdığımız bir de penaltı var. Ama ikinci yarıda gerçek Beşiktaş`ın sahada olduğunu düşünüyorum. İyi bir takıma sahip olduğumuzu düşünüyorum ama mücadelemizi sahaya yansıttığımız zaman iyi takım oluyoruz. İkinci yarı bu mücadeleyi ortaya koyduk ve avantajlı bir skor elde ettik. Tabiki herşey bitmiş değil. Oradaki maçta da bu avantajımızı koruyup gruplara kalmak istiyoruz. Çünkü camiamızın bizden beklentilerini biliyoruz. 2-0`ın arkasına sığınıp oraya gidersek hüsrana uğrayabiliriz. 2-0`ı unutup oradaki maça 0-0 gibi başlamamız lazım. Eğer böyle yaparsak avantajımızı koruyup turu geçeceğimizi düşünüyorum¨ dedi.

Trabzonspor maçının en çok eleştirilen oyuncusu olan Baki Mercimek, ¨Geçen hafta iyi bir peformans sergilemedim. Eleştirilere katılıyorum. Böyle maçlar olabilir. Böyle maçın ardından taraftarımıza galibiyet yaşattığımız için mutluyuz. Hocam hangi mevkide görev verirse görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. Sofya maçındaki öncelikle hedefimiz gol yememekti ve bunu başardık. İyi oyunumuzla da 2 gol bulduk. Bu sonuç rövanş için çok umut verici¨ diye konuştu.

Savunma oyuncusu İbrahim Toraman, sakatlığının tam olarak geçmediğini kayderek şöyle konuştu:

¨Tedavim için on günlük bir süre var. Sağlık ekibimize teşekkür ediyorum. Benimle çok ilgilendiler. Ağrılarım vardı, maça çok iyi bir tedavi ile girdim. Ağrılarım vardı ama herşeye rağmen maçı kazandığımız için çok mutluyum. Taraftarımızın müthiş bir desteği vardı. Bugün bizi çok iyi desteklediler. Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Girdiğimiz pozisyonlar, kaçırdığımız penaltı var ve maç daha farklı da bitebilirdi. Ama kendi sahamızda gol yemedik. Aynı disiplini ve aynı mücadeleyi rövanş maçında da sahaya yansıtırsak bu turu geçeceğimize inanıyorum.¨

Siyah beyazlı takımın genç oyuncusu Burak Yılmaz, çok disiplinli oynadıklarını vurgulayarak, ¨Hocamız bize herşeyden önce gol yemememizi söyledi. Gol yemeyip, üstüne 2 tane de gol attık. Çok da iyi oynadığımız düşünüyorum. İkinci yarı daha da iyi oynadık. 3 günde bir maç oynuyoruz ama elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Önümüzde Galatasaray maçı var bu maçı unutup, Galatasaray maçına konsantre olmak istiyoruz¨ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title