Haberler

Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster : "Takımımı Tanıma Dönemimde Resmi Maç Oynamamız Benim İçin Bir Avantaj Oldu" "Bu Tarz Maçlarda Oyuncularınızı Daha İyi Tanıyabiliyorsunuz"

"kadromu Yavaş Yavaş Oturtuyorum"

"KADROMU YAVAŞ YAVAŞ OTURTUYORUM"

"YARIN SAVUNMA HATTINDA ZAPOTOCNY VE FERRARI OYNAYACAK"

"TAKIMDAN GÖNDERİLECEK YABANCI OYUNCULAR İLE İLGİLİ KARALARI ALDIK"

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında yarın Vikingur ile oynayacağı maç öncesi teknik direktör Bernd Schuster karşılaşmanın oynanacağı Toftir Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Alman teknik adam, ilk olarak takımını tanıma sürecinde resmi maç oynanmasını nasıl değerlendirdiği ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Aslında ben böyle olmasını daha çok seviyorum. Futbolcularım oynadıkları maçların bir şampiyona olduğunu ve karşılaşmaları kazanmaları gerektiğini biliyorlar. Hazırlık maçlarında konsantrasyon kaybı olabiliyor. Bu tarz maçlarda takımı daha iyi tanıyabiliyorsunuz."

Schuster, ilk karşılaşmada heyecanlı ve sıkıntılı bir yüz ifadesi olduğunun hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Ben aslında neşesini çok fazla dışarı yansıtan bir yüze sahip değilim ve beni daha sonraki maçlarda da bu şekilde görebilirsiniz. Ayrıca kendi stadımızda ve kendi seyircimiz önünde ilk maçımızı oynadık. Ben azla yetinen biri değildim. İlk maçta daha fazla gol atabilirdik. O maçtaki ifadem biraz da bu durumla ilgiliydi."

Alman teknik adam, ilk maça göre yarın kadrosunda yapacakları değişiklikler ile ilgili şunları söyledi:

"Kadroda değişiklik olacak. İbrahim Üzülmez'in yerine İsmail oynayacak. İlk maça göre defans hattında Zapotocny ve Ferrari oynayacak. Forvette de değişiklik olabilir. Aslında çok değişiklik yapma taraftarı değilim, çünkü takımımı oturtmaya çalışıyorum. Ancak bazı oyuncuları daha iyi görmek için bu değişiklikler iyi sonuç verecektir. İlk maçta daha az fark yakalasaydık, kadro yine değişebilirdi. Futbolcularım bir yarış içinde. Ayrıca oyuncularımın kaliteleri birbirine yakın. Yarın mesela Zapotocny ve Ferrari'de iyi oynayacaklardır. Şimdi 6 günde bir maç oynuyoruz. Sezon içinde bu durum üç güne düşecek. Sezon başında böyle bir periyot bizim için iyi olacaktır."

Schuster, rakip takımın oyun anlayışı ile ilgili de şöyle konuştu:

"Rakip takımın teknik direktörüne saygı duyuyorum, ama ilk maç öncesi de 'futbol oynayacağız' demişlerdi. Ancak biz sahada 10 kişiye karşı mücadele ettik. Yarınki maçta bu durum nasıl olacak bilmiyorum. Bizim her maç öncesi olduğu gibi bu maçta da amacımız kazanmak olacaktır."

Bernd Schuster, takımdan gönderilecek yabancı oyuncular ile ilgili olarak da, "Bu durum kulüp içinde konuşuldu. Başkanımız ve asbaşkanımızla bu konu ile ilgili kararları aldık. Ancak bu kararları şimdi sizinle paylaşmak istemiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title