Haberler

Beşiktaş'tan Delgado Açıklaması

Beşiktaş Kulübü, Futbol Takımı Kaptanı Delgado'nun Tüm Haklarının Alınması Yönündeki İşlemlerle İlgili Bazı Basın Organlarında Yer Alan Yazı ve Yorumların, Gerçeği Yansıtmadığını Bildirdi.

Beşiktaş Kulübü, futbol takımı kaptanı Delgado'nun tüm haklarının alınması yönündeki işlemlerle ilgili bazı basın organlarında yer alan yazı ve yorumların, mevcut sözleşmelerin ayrıntıları bilinmeden yapıldığını ve gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, Delgado'nun, 4 milyon 875 bin Avroluk sözleşme fesih bedeli ile transfer edildiği, ancak sözleşme fesih bedeli ödenmediği için transfer ve imaj haklarının Beşiktaş Kulübü'ne geçmediği belirtilerek, ''Sezon başındaki performansı ile kulübümüzde kaptanlığa getirilen ve birçok kulübün transfer listesinde yer alan bu futbolcumuzu kaybetmemek ve kulübümüze kazandırmak için, Yıldız Holding ile görüşmeler yapılmış ve Delgado bütün hakları ile kulübümüze kazandırılmıştır. Her şeyde eleştirilecek hususlar arayan bir düşüncenin ürünü olan bu yazı sahipleri, eminiz ki Delgado'nun bedelsiz olarak başka bir kulübe gitmesi halinde, bu defa 'Böyle bir oyuncuyu Beşiktaş nasıl elinden kaçırır' diye eleştireceklerdi'' denildi.

Transferin bedeli konusunda yapılan eleştirilerin de haksız ve maksatlı olduğu savunulan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Üç yıl önce nakit olarak 5 milyon Avro transfer bedeli ödenen ve takımımızda 3. sezonunu oynamakta olan Delgado gibi bir futbolcu, bütün hakları ile kulübümüze kazandırılmıştır. Üstelik Kulübümüz, Delgado'nun imaj ve transfer hakkı anlaşması ile basketbol için aldığı sponsorluk bedelini 3 milyon Dolar artı KDV artırmıştır. Basketbol şubemiz için alınmış olan 3 milyon Dolar artı KDV gibi önemli bir bedel dikkate alınmadan yapılan yorumların gerçekleri yansıtmadığı aşikardır.

Bu tarz, bilgi eksikliği veya sair nedenlerle yapılan haksız ve mesnetsiz eleştiriler, sponsorların Türk sporuna katkı sağlamalarını olumsuz yönde etkilemekte ve bu durum Türk sporuna ciddi zararlar vermektedir. Bu vesileyle, gerek Delgado'nun kulübümüze kazandırılması, gerekse kulübümüze ve Türk sporuna katkıları dolayısıyla Yıldız Holding'e teşekkür ederiz.''

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title