Haberler

Beşiktaş Tahkim Kurulu'na Başvurdu

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe ve Sivasspor Maçında Siyah-beyazlı Taraftarların Küfürlü Tezahürat Yapması Gerekçesiyle Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun 1 Maç Seyircisiz Oynama Cezası Vermesi Nedeniyle Tahkim Kurulu'na İtirazda Bulundu.

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe ve Sivasspor maçında siyah-beyazlı taraftarların küfürlü tezahürat yapması gerekçesiyle Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun 1 maç seyircisiz oynama cezası vermesi nedeniyle Tahkim Kurulu'na itirazda bulundu.

Siyah-beyazlı takımın hukuk işlerinden sorumlu üyesi asbaşkan Levent Erdoğan, aldıkları seyircisiz oynama cezası nedeniyle Tahkim Kurulu'na itiraz ettiklerini ve dilekçelerini bugün verdiklerini belirterek, “Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun verdiği cezada, ortada suç teşkil edecek bir durum olmadığı için Tahkim Kurulu'nda savunma yapmayacağız. Kararı kurul üyelerinin vicdani kanaatlerine bıraktık” dedi.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seyircisiz oynama cezasının mesnedini teşkil edecek bir suç olmadığını ifade ederek, “Bu nedenle cezanın kaldırılması konusunda tamamen Tahkim Kurulu'nun vicdani kanaatine bırakacak şekilde bir dilekçe verdik. Ortada bir suç olmadığı için savunacak bir şey de yok. Olmayan suçun neyini savunacağız ki. Haksız kararın kaldırılmasını bu şekilde istiyoruz” diye konuştu.

Fenerbahçe ile yapılan derbi maçında küfürlü tezahürat gerekçesiyle aldıkları cezanın kendilerine tebliğ edilmeden, Sivasspor maçındaki tezahürat birleştirilerek cezanın verildiğini vurgulayan Levent Erdoğan, şunları söyledi:

"Fenerbahçe maçında aldığımız ceza nedeniyle kendimizi savunma fırsatı bulamadan Sivasspor maçındaki küfürlü tezahürat gerekçe gösterilerek seyircisiz oynama cezası aldık. Fenerbahçe karşılaşmasında aldığımız cezanın kesinleşmesi gerekiyordu. Bu kesinleşmeden biz itirazımızı yapamadan Fenerbahçe ve Sivasspor maçları birleştirilerek bize seyircisiz oynama cezası veriliyor. Fenerbahçe maçından sonra verilen cezanın bize tebliğ edilmesi lazımdı. Verselerdi itiraz eder bu cezayı kaldırırdık. Bu nedenle seyircisiz oynama konusunda aldığımız cezaya ettiğimiz itirazda savunma yapmayacağız. Dilekçeyi bu düşünceye göre hazırladık. Tamamen kurul üyelerinin vicdanına bıraktık. Maalesef bize bu tip cezalar önemli maçların öncesinde veriliyor. Bu da takımın üzerinde olumsuz etkide bulunuyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title