Haberler

Beşiktaş'ta genç kadına taciz saniye saniye kamerada

BEŞİKTAŞ Abbasağa'da evine giderken tacize uğrayan genç kadın yaşadıklarını anlattı.

BEŞİKTAŞ Abbasağa'da evine giderken tacize uğrayan genç kadın yaşadıklarını anlattı. Büyük korku yaşadığını belirten genç kadın, tacizin yaşandığı alanın aydınlatılmasını istedi. Öte yandan Olay güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Beşiktaş'ta evine giderken içinden geçtiği parktaki merdivenlerde bir kişinin tacizine uğrayan Dillek Sarıgül(24), yaşadıklarını anlattı. Olay Abbasağa Mahallesi  Cami Çıkmazı Sokak'ta Cuma akşamı 23: 00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Beşiktaş Çarşı'da arkadaşlarıyla buluştuktan sonra evine dönmek için yola çıkan Dilek Sarıgül, Cami Çıkmaz Sokak'ın  bulunduğu parktaki merdivenlere geldiği esnada arkasından yaklaşan bir kişinin tacizine uğradı. Bir anda şaşkına dönen Dilek Sarıgül, arkasını döndüğünde tacizci ile yüz yüze geldi.  Sarıgül'ün çığlık atması üzerine tacizci  kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Gelen sesleri üzerine mahalle sakinleri genç kadının yardımına koştu. Mahalle sakinleri tarafından sakinleştirilen Dilek Sarıgül, polise giderek şikayetçi oldu.

"BEN BAĞIRINCA TACİZCİ KAÇTI"

Olay günü yaşadıklarını anlatan Dilek Sarıgül, "Beşiktaş'ta 22: 50'de arkadaşlarımdan ayrıldım. Her zaman kullandığım yol olan Ihlamur Dere Caddesi ve Dünya Barış Parkı'ndan geçip buradaki Cami Çıkmazı'na girdim. Buradan geçtikten sonra merdivenlere geldim. Gecekondunun olduğu boşlukta birinin olduğunu fark ettim. Adımlarımı hızlandırdım ve şahsın arkamdan geldiğini hissettim. O sırada tacizi gerçekleştirdi. Ben bağırmaya başladım. Benim seslerime insanlar gelmeye başladı. Onlar gelirken şahıs kaçtı. Yüzünü gördüm ancak karanlık olduğu için net görmedim. Kamera görüntüleri var ama orada da net görülmüyor" dedi.

"KORKTUĞUM ŞEY BAŞIMA GELDİ"

Parkın hep karanlık olduğunu ifade eden Sarıgül, "Park hep karanlık. Burası 2016 yazında şahsa ait olduğu iddia edilerek kapatıldı ve buraya bir inşaat yapılacağı söylendi.  Biz ayaklanınca inşaat olayı askıya alındı. O tarihten sonra hiçbir bakım hiçbir güvenlik, ışıklandırma, bekçi kamera hiçbir şey yok. Bir şey de yapılmıyor. Ben her gün buradan korkarak geçiyorum ve en son korktuğum şey başıma geldi. Dün gece emniyete giderek şikayetçi oldum" açıklamasında bulundu.

"PARKIN AYDINLATILMASI GEREKİYOR"

Olayla ilgili konuşan mahalle sakini Neşe Alver, "Gündüz, gece, tek başımıza veya arkadaşlarımızla gezmek için kendimizi rahat hissettiğimiz bir alan burası. Sürekli kullandığımız bir yol burası. Akşam saatlerinde ışıklar az olduğunda burayı kullanmamaya çalışıyorum. Endişe yaşıyorum. Karanlık çünkü. Buranın karanlık olması işin sebebi. Buraya Beşiktaş Belediyesi mi büyükşehir belediyesi mi kim bakıyor bilemiyorum.  Bu park alanının en az bir kat daha aydınlatılmaya ihtiyacı var. Aydınlatılırsa mümkünse bir kamera sistemi takılırsa çok iyi olur" ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİĞİMİZ TACİZCİNİN YAKALANMASI"

Mahalle sakini Nurbanu Elbir de olayla ilgili olarak, "Bu yolu kullanan o kadar kadın, çocuk, erkek var ki buradan karanlıkla geçmek zorundayız. Karanlığın da öncesinde, önceliğimiz  tacizcinin yakalanmasıdır. Bu devirde kimsenin kimseye böyle bir taciz yapmaya hakkı yok.  Geçerken elimde fenerle geçiyorum ve çocukları yanımdan ayırmıyorum. Buradan hızlı geçmeye çalışıyorum" dedi.

KAMERALARA YANSIDI

Öte yandan Dilek Sarıgül'ü tacize uğraması  bölgede bulunan güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Genç kadından bir süre önce bölgeye gelen tacizci, bir süre bekledikten sonra Dilek Sarıgül'ün merdivenlerde görünmesiyle harekete geçiyor. Arkasından gelerek genç kadını taciz eden, şüpheli sonrasında kaçarak olay yerinden uzaklaşıyor.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title