Haberler

Beşiktaş'ta Doğal Gaz Sızıntısının Nedeni Metro İnşaatı

Beşiktaş'taki Doğal Gaz Sızıntısının, Metro Şantiyesi Çalışması Sırasında Doğal Gaz Hattına Zarar Verilmesinden Kaynaklandığı Bildirildi.

Beşiktaş'taki doğal gaz sızıntısının, metro şantiyesi çalışması sırasında doğal gaz hattına zarar verilmesinden kaynaklandığı bildirildi.

4. Levent Büyükdere Caddesi'nde meydana gelen doğal gaz sızıntısıyla ilgili İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş'den (İGDAŞ) yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Metro şantiyesi çalışmasını yürüten müteahhit firmanın gerçekleştirmiş olduğu kazı işlemi sırasında, İGDAŞ'ın 8 inçlik çelik borusuna hasar verilmiştir. Hasar sonucu oluşan doğal gaz hattımızda gaz çıkışı meydana gelmiş, İGDAŞ ekipleri 10 dakika içinde hatta müdahale ederek vanaları kapatmış ve gaz çıkışını durdurmuştur.

Bölgede oturan vatandaşların gazsız kalmaması için yedek bölge regülatörleri devreye alınmıştır.''

Açıklamada, borudan çıkan doğal gazın havaya karışması dolayısıyla herhangi bir patlama meydana gelmediği ifade edildi.

Bu arada, borunun hasar görmesi sonrası basınçlı bir şekilde çıkan doğal gazın savurduğu taşlar, yoldan geçen ve park halindeki bazı araçlar ile iş yerlerinin camlarına çarptı. Bu nedenle bazı araçlar ile iş yerlerinin camları kırıldı.

Trafiğe kapatılan Büyükdere Caddesi, İGDAŞ ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından normale döndü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title