Haberler

Beşiktaş Sivasspor'u Tek Golle Geçti

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 23.haftasında deplasmanda Sivasspor'u Hilbert'in attığı tek golle mağlup etti.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Sivasspor'u Hilbert'in attığı tek golle mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba,

Sivasspor'un çok iyi bir takım olduğunu vurgulayarak, en zor deplasmanlardan birini geride bıraktıklarını belirtti.

Sivasspor'un çabuk kontra atağa çıkan oyunculara sahip olduğunu ifade eden Aybaba, "Özellikle bu takıma karşı geri düşmemek lazım. Düştüğünüzde kenar oyuncularını çok iyi içeri koşturuyorlar. Erman'ın organizatörlüğünde çok iyi atak geliştiriyorlar. Biz böyle ataklar yapmak istedik ama oyunun geneli dengeli geçti. Zaten zaman zaman onlar zaman zaman da biz pozisyon bulduk" diye konuştu.

Kalbiyle, coşkusuyla ve yüreğiyle futbol oynayan bir takım olduklarını dile getiren Aybaba, "Tamamında bu sistemle oynayamayız biraz da aklımızla oynamamız lazım. Bugün gerçekten de oyunun büyük bir bölümünü aklımızla oynadık. Arkadaşlarımı kutluyorum. Oyuncuların hepsi gayretli. McGregor'u kutluyorum, 13 hafta sonra ilk defa gol yemedi, 3 taneye yakın top kurtardı. 'Böyle devam eder mi?' diye onunla konuşuyoruz, şakalaşıyoruz. Çok önemli bir deplasmanda önemli bir galibiyet aldık" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Sakatlıklardan sonra eski masörlerin raporu gündeme geldi. Özellikle yabancı futbolcuların, 'kafasına göre takıldığı, iyi çalışmadığı' konuşuldu. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Aybaba, "Necati ağabey, ben futbol oynarken masördü, hala masör. Çok severiz, çok sevdiğimiz bir insandır. İşinde de çok yeteneklidir. Ama söylediğinizle onun söylediklerinin hiçbir alakası yok, örtüşmüyor. Sadece geldiler, masör bölümüyle ilgili 'nasıl yardımım olabilir?' diye birkaç oyuncuya baktıktan sonra gitti zaten. Sonrasına biz bu arkadaşları Almanya'ya gönderdik" cevabını verdi.

Gelen raporun, sakatlıkların sahayla, pozisyonla hiç alakası olmadığı, doğru teşhis konulduğu yönünde olduğunu anlatan Aybaba, "Sakatlık devam edince doktorlar eleştirilir, takım mağlup olunca teknik direktörler eleştirilir, Türkiye'de bir tek gazeteciler eleştirilmez" değerlendirmesini yaptı.

Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Fenerbahçe ile yapacakları maçla ilgili görüşleri sorulan Samet Aybaba, şunları kaydetti:

"Daha zorlamamız lazım. Pazartesi'den sonra çalışmaya başlayacağız. Zor bir maç. Fenerbahçe, çok yetenekli oyunculardan kurulu, üst düzey bir takım. Biz de böyle bir takımız zaten. Her zaman söylüyorum Beşiktaş, hangi 11'i ile sahaya çıkarsa çıksın Beşiktaş'tır. 'Çok iyi bir maç olacaktır' diye düşünüyorum. Sahamızda son derbi. Bu maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

Beşiktaş'ın tek golünü kaydeden Roberto Roberto Hilbert de 3 puan aldıkları için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Çok önemli bir maçı geride bıraktık. Gol atarak takımın galibiyetini katkıda bulunduğumdan dolayı çok mutluyum. Kötü bir seriyi sonlandırdık. Şanssızlığımızı kırmamız gerekiyordu ve bunu başardık. Önümüzdeki hafta evimizde bir derbi maç oynayacağız. Taraftarlarımızın desteğiyle zirvedeki rakibimizi takip etmek alt taraftaki takımlarla da aramızı açmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Portekizli yıldız oyuncu Manuel Fernandes ise bugünün en pozitif yanının kalelerinde gol görmemek olduğunu söyledi. Sivas'ın zorlu bir deplasman olduğunu aktaran Fernandes, gol yemeden galip gelmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Beşiktaşlı futbolcuların iyi çalışmadığı ve bu nedenle sakatlandığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine, Fernandes, bu soruyu cevaplayacak doğru insan olmadığını söyledi.

SİVASSPOR CEPHESİ

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takım 10 kişi kalana kadar her iki ekibin de atakları olduğunu ifade eden Çalımbay, "Bizim daha fazla atağımız vardı ancak geçen hafta da bu hafta da son paslarda dikkatli olamadık" dedi.

Çalımbay, 10 kişi kaldıktan sonra da oyun disiplininden kopmadan mücadele ettiklerini ve pozisyonlar bulduklarını belirterek, "Maçı kaybedecek bir futbol oynamadık. Oynadığımız futbolun karşılığı bu olmamalıydı. Maçın başından sonuna kadar yaptığımız mücadelenin karşılığı bu olmamalıydı. Kaybettiğimiz için üzgünüz. En kısa sürede bunu düzeltmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Kamil Grosicki'nin düşürülmesi hakkında neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Çalımbay, pozisyonun penaltı olduğunu ancak hakemin görmediğini iddia etti.

Sivassporlu futbolcu Adem Koçak da sahalarında mağlup oldukları için üzgün olduklarını, bu maçı ilerleyen haftalarda telafi etmek istediklerini söyledi.

Sivassporlu oyuncu Ziya Erdal da şansız bir anda gol yediklerini, maçı çevirmeye çalıştıklarını ancak bunu başaramadıklarını belirtti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Samet Aybaba Sivasspor Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title