Haberler

Beşiktaş - Sivasspor Maçının Ardından (2)

"sonuç Haricinde Güzel Bir Akşamdı"

"SONUÇ HARİCİNDE GÜZEL BİR AKŞAMDI"

SİVASSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ BAKKAL: "BU 1 PUAN HESAPLARIMIZIN TUTMASINI SAĞLADI"

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 2-2 sona eren Sivasspor maçının ardından, "Beşiktaş 2 hafta üst üste yaşadığı psikolojiden kurtulup, taraftarının da kendisine gösterdiği sevgiyi, güveni ortaya koymak için ikinci yarıda büyük bir mücadele ortaya koydu. Beşiktaş'taki görevim dönemindeki en zor haftaları yaşıyorum. Bunlar bizim içimizden kaynaklanan nedenlerden oluşmuyor. Bu faktörleri de aşmak zorunda kalıyoruz. Sivasspor maçında bu çalışmaların, özellikle ikinci yarıda sahada görülmesi bizi mutlu etti. Ancak bu zor haftalarda bu takıma güvenen, inanan ve sevgisini ortaya koyan taraftarın sonuç olarak da mutlu ayrılmasını istiyorduk, olmadı" dedi.

Tecrübeli teknik adam sözlerine şöyle devam etti:

"İkinci yarıda çok iyi mücadele eden, gol bulan, goller kaçıran bir durumla karşılaştık, ancak sonuç istediğimiz gibi olmadı. Diyarbakırspor, Manisaspor ve Bursaspor ile karşılaşacağız. Bunlar Beşiktaş'ın düşündüğü şekilde sezonu kapatacağı maçlar olacaktır."

Mustafa Denizli, zaman zaman haksızlıklarla karşı karşıya kalındığında nasıl bir tepki verileceğini kestirmenin zor olduğunu ifade ederek, "Yanlışlıklar olacaktır, ama hedefe giderken olursa, bazı şeyler üst üste gelince işimiz zorlaşıyor. Hak etmediğimiz durumlar karşısında hem sayı olarak, hem psikolojik olarak düşüyoruz. İlk yarıda rakip takım oyuncuları penaltı itirazı yaptı. Benim aleyhime hak edip de verilmemişse, benim lehime hak edip de verilmediği kadar üzülürüm. Kimseden takımımıza farklı yaklaşmasını istemiyoruz. Adil bir durumun ortaya çıkmasını istiyoruz. İnsanlar tepkilerini adaletsizlik karşısında ortaya çıkarırlar. Bu Türkiye'nin her tarafında yaşanıyor. Beşiktaş'ın yaşadıklar canını çok yaktı. Belki şimdi çok farklı bir yerde olurduk" diye konuştu.

Siyah-beyazlı taraftarların geldiği günden bu yana ilk kez kendisini hep birlikte tribünlere çağırdığının hatırlatılması üzerine de Denizli, "Bu benim şahsımda, bu takıma yapılan haksızlıkların tepki görmesinin tezahürüydü. Şartlar ne olursa olsun bu taraftar, takıma ve takımın başındakine güvendiğini gösterdi. Kaybederken bu tabloları yaşamak, taraftarın bu takımın mücadelesine verdiği puandır. 3 haftadır maç kazanamıyoruz, ama taraftarımız hangi şartlarda kazanamadığımızı görüyor" şeklinde konuştu.

Yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Denizli, genç futbolcu Batuhan ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Beşiktaş'a geldiğim günden beri benim ve camianın sıkça karşılaştığı bir soru. Beşiktaş camiasının ne kadar büyük olduğunu her futbolcunun bilmesi lazım. Geldiğim günden beri en azından benim tarafımdan bir sorun yaşanmadı. Ben sadece ona yardım ettim. Batuhan'ın diğerlerinden bir farkı yok. Varsa benden kaynaklanmadı. Beşiktaş'ın büyüklüğüyle hareket etmeyen futbolcuların burada kalma şansı yok. Batuhan'ın önümüzdeki sezon her futbolcu kadar şansı vardır. Batuhan bu kadronun dışında kendi isteğiyle kaldı. Kendisi bu camianın evladı. Kendini düzeltmesi için çevresinin ve arkadaşlarının yardımı olacaktır. Eğer istiyorsa Beşiktaş'a hizmet edecektir. Karşılığını görecektir. Beşiktaş hiçbir futbolcuya muhtaç değildir. Herkes önce Beşiktaş çizgisini yakalayacaktır."

Bu arada Siyah-beyazlı taraftarların maç boyunca Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a tepki gösterdiklerinin hatırlatılması üzerine Denizli, "Bunlar tamamen bizim dışımızda gelişen olaylar. Futbolun içinde olan herkes bu tabloların oluşmadığı bir ortam ister. Fakat bir yerde toplum psikolojisini kontrol etmek zorlaşıyor. Bizim taraftarımızdan beklediğimiz tek şey, takımını desteklemesi ve rakibi gündeme getirmemesidir" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, İstanbul'dan 1 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Bakkal, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin maç öncesi siyah-beyazlı taraftarlarca tribünlere çağrılmasının çok hoşuna gittiğini belirterek, "Güzel bir olaydı ve maçın iyi geçeceğinin bir göstergesiydi" dedi.

Mesut Bakkal maçla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Geldiğim haftadan itibaren 4 puan aldık. Burada istediğimiz 1 puandı. Bundan sonraki 3 maçı da kazanmak istiyoruz. Verilmeyen penaltımız vardı. Penaltı ve kırmızı kart gösterilmeliydi. Bu 1 puan hesaplarımızın tutmasını sağladı. Kasımpaşa maçını kazanırsak, rakibimiz Diyarbakırspor da kaybederse kümede kalmayı garantileyeceğiz."

Sivassporlu futbolcu Erman Kılıç da, rakipleri karşısında takım olarak çok iyi mücadele ettiklerini dile getirdi.

Bu arada Beşiktaşlı futbolcu Serdar Özkan, mücadeledeki ilk yarının son anlarında numaralı tribündeki bir taraftarla tartıştı. Yedek kulübesindeki Serdar, kendisine laf atan taraftara karşılık verince ortam gerildi. Takım arkadaşları araya girerek, Serdar'ı sakinleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title