Haberler

Beşiktaş Maçının Ardından 2

Galatasaray ANTRENÖRÜ HASAN ŞAŞ.

Galatasaray ANTRENÖRÜ HASAN ŞAŞ: "TÜRKİYE'DE KİMLER NE CEZA ALMAZKEN, HOCAMIZ BUGÜN BASIN TOPLANTISINA KATILAMIYOR, BU FUTBOL AYIBIDIR"

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ HAVUTÇU: "GOLÜ ERKEN BULSAK, KAZANABİLECEĞİMİZ BİR MAÇTI"

"PLAY-OFF'TAKİ YÖNETİMLERDEN MEMNUN DEĞİLİM"

Galatasaray Antrenörü Hasan Şaş, Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, teknik direktör Fatih Terim'e verilen cezaya tepki gösterdi.

Fatih Terim'in cezalı olması nedeniyle basın toplantısına katılan Hasan Şaş, "Normalde benim burada olmamam lazımdı. Fatih hoca cezalı. Türkiye'de kimler ne ceza almazken, hocamız bugün basın toplantısına bile katılamıyor. Bu da futbol ayıbıdır. Futbolun ayıbı olduğu yerde benim futboldan konuşmam da doğru olmaz, bu nedenle konuşmuyorum" diyerek basın toplantısından ayrıldı. Galatasaraylı futbolcular da basın toplantılarına ve yayıncı kuruluşun röportajlarına katılmadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ise Türk Telekom Arena'ya kazanmak için geldiklerini belirterek, "Ama maalesef ilk yarıda çok

basit goller yedik. 2-0 geriye düştük. Ancak ikinci yarıda gerçek kimliğimizi sahaya yansıttık. Golü erken bulsak kazanabileceğimiz bir karşılaşmaydı. Risk almak zorundaydık. İkinci yarıda rakibimiz de pozisyonlar buldu. Sonuçta burada berabere kalmak ta iyi bir sonuç" ifadelerini kullandı. Kendi oyunlarına konsantre olduklarını ve devre arasında maçı çevirebileceklerine inandıklarını kaydeden Havutçu, "Son dakikaya kadar mücadeleyi bırakmadık. Oyuncularım inandılar, sonuna kadar mücadeleyi bırakmadılar. Zaten inanınca başaramayacağınız hiçbir şey yok. Şampiyonluk Grubu'nda daha önce kaybettiğimiz maçları da kazanabilirdik. Her hafta üstüne koyarak gidiyoruz. Geçen hafta kazandık, bu hafta ikinci yarıdaki oyundan memnunum, futbolcularımı kutluyorum" dedi.

Hakemler ve gördükleri sarı kartlarla ilgili bir soruya ise Havutçu, "Çok sarı kart gördük. 30 saniye önce rakip aynı hareketi yapıyor, onlara bir şey çıkmıyor, bize çıkıyor. Play-off'taki yönetimlerden memnun değilim" şeklinde yanıt verdi.

Havutçu, gelecek hafta oynanacak ve şampiyonun belirleneceği Fenerbahçe- Galatasaray derbisiyle ilgili bir soru üzerine de, "İki takım

da kazanabilir. Bizi ilgilendirmiyor, biz kendi hedeflerimiz doğrultusunda yürüyoruz" dedi.

Beşiktaşlı futbolcu Quaresma, Galatasaray karşısında ihtiyaç duydukları sonucun galibiyet olduğunu ifade ederek "Uzun zamandır güzel şekilde galip gelemiyorduk. Fenerbahçe'yi yendikten sonra işler biraz daha yolunda gitmeye başladı. Beşiktaş hep galibiyetlerle yaşayan, beraberliği bile düşünmeyen bir takım. Fenerbahçe karşısında alınan iyi galibiyetin ardından olması gerekenler bugün yaptıklarımızdı. Trabzonspor maçına galibiyet için çıkacağız. Böylece bu sezon olabilecek en iyi yerde ligi bitirmek istiyoruz. Gelecek sezon da tekrar şampiyonluk için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Tayfur Havutçu'nun takımın başına geçmesiyle kendisinin daha iyi oynamaya başladığı ve Trabzonspor maçının son maçı olup olmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Quaresma, şu şekilde konuştu:

"Geçen haftalarda kontratımın devam ettiğini söylemiştim. Bu sözleşme sürdükçe benim için değişen bir şey olmayacak. Ben futbolcuyum. Profesyonel olarak işimi yapmakla sorumluyum. Hangi hoca olursa olsun fark etmez. Tayfur hocayla ayrı bir bağımız var. Bu önemli dönemeçlerde takımın her oyuncuya ihtiyacı var. Ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Takım arkadaşlarım da aynı şekilde oynuyor. Herhangi bir hocayla alakası yok. Hepimiz işimizi yapmaya çalışıyoruz."

Siyah-beyazlı futbolcu, hakemlerin yönetimleri ile ilgili olarak ise, "Benim işim burada hakemleri ya da farklı görevde bulunanları eleştirmek değil. Ama herkes sahada hakemin yönetimini net gördü. Hiçbir takım oyuncusu sahaya yenilmek için çıkmaz. Bir pozisyonda Galatasaraylı oyuncular kararın yanlış olduğunu düşündüler. Bu da bizim gerilmemize neden oldu. Biz onlara saygı gösteriyoruz. Ancak onlar da kararlarıyla saygı göstersinler" diye konuştu.

İbrahim Toraman da Galatasaray karşısında oyuna iyi başlayamadıklarını vurgulayarak, "İlk yarıda istediklerimizi yapamadık. Mücadele ve oyun açısından Galatasaray daha iyiydi. Pozisyonları da değerlendirdiler. Biz ise ikinci yarı daha iyi, derli toplu oynadık. Sisteme daha uygun, takım halinde hareket eden bir ekip vardı. İyi mücadele ettik. Golü erken bulabilseydik, galip de gelebilirdik. Sonuçta zor bir maçtı ve 1 puan bizim için iyi diye düşünüyoruz. Şimdi önümüzde Trabzonspor maçı var. Bu karşılaşmayı da kazanıp, ligi 3. bitirmek istiyoruz" dedi.

Teknik direktör Tayfur Havutçu'nun oyun disiplinine çok önem verdiğini anlatan İbrahim Toraman, şunları söyledi:

"Oyun disiplinine herkesin uyması gerekiyor. Takımda yetenekli arkadaşlarımız olabilir ama futbol kolektif bir oyun. Kimse tek başına bir şeyleri değiştiremez. Herkes birlikte olduğu zaman, hocanın isteklerini birlikte yaptığı, defans, savunma ve hücum olarak birlikte hareket edildiği zaman ortaya iyi bir takım çıkıyor. İnşallah hocamızın düşüncelerini sahaya daha iyi yansıtabilirsek, daha iyi bir takım ortaya çıkar."

Toraman, bu sözlerini takım arkadaşı Quaresma'ya yönelik mi söylediğinin sorulması üzerine ise, "Herhangi bir oyuncu için söylemiyorum. Takımda yetenekli oyuncular var. Önemli olan takım olarak aynı düşüncede olmamız. Ne kadar yetenekli olursak olalım, tek başımıza maçı çeviremeyiz. Herkesin iyi mücadele etmesi gerekiyor. Bunu gerçekleştirirsek, yetenekli arkadaşlarımız zaten bir adım öne çıkacaklardır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tayfur Havutçu Galatasaray Hasan Şaş Beşiktaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title