Haberler

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman Açıklaması

"Beşiktaş'ın paralarını transfer yapmak için çarçur etmeyeceğiz" "İkinci kamp dönemine kadar Beşiktaş kadrosunun yüzde 95'i şekillenmiş olur"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Beşiktaş'ın paralarını transfer yapmak için çarçur etmeyeceğiz" dedi.

Siyah-beyazlı futbol takımının Almanya'da yaptığı kampı ziyaret eden Orman, gazetecilere yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Öncelikle önümüzdeki hafta UEFA Tahkim Kurulu'nda davamız var. Bazı adımlar atmamız için bunun netlik kazanması lazım. Doğru bir stratejiyle gittiğimizi ilk günden beri söyleyebilirim. Özellikle genç yerli oyuncuları alıyoruz. Beşiktaş'ın paralarını transfer yapmak için çarçur etmeyeceğiz. Yoksa dünyadaki en kolay iş transfer yapmak, en zoru da o paraları ödemek. Amacımız taraftarı memnun etmek, ama taraftarlarımızı memnun etmek için de Beşiktaş'ın parasını çarçur edemeyiz. O devirler artık geride kaldı."

Transferleri inceleyip, araştırarak yaptıklarını dile getiren Fikret Orman, "Mesela Beşiktaşlılar, Pedro Franco'yu yeni duydular ama izleme komitemizin yaklaşık 5-6 aydır izlediği bir oyuncudur. Onların bulup rapor verdiği bir oyuncudur. Önder Özen bey de izledi, gördü ve ondan sonra transferi yapıldı. Bundan sonra transfer yöntemleri böyle olacak. Tabii ki değerli hocamızın da fikirleri var. Tahmin ediyorum ki ikinci kamp dönemine kadar Beşiktaş kadrosunun yüzde 95'i şekillenmiş olur. UEFA kararıyla da belki 1 veya 2 takviye yaparız" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, Trabzonspor'un kalecisi Tolga Zengin'le ilgilendiklerini anlatarak, "Tolga kıymetli bir oyuncu. Beşiktaş, Tolga ile ilgileniyor. Tabii her kulübün olduğu gibi bizim de prensiplerimiz var. O prensipler dahilinde olduğu sürece ilgilendiğimiz bir oyuncu. Trabzonspor Kulübü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hayırlısı neyse o olacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu statüsüyle ilgili kararına da değinen Orman, şöyle konuştu:

"Tüm yapılanmamız bu karara uygun olarak gerçekleşti. Elimizde şu anda 6-7 yabancı oyuncumuz var. Yatırımlarımızın çoğunu da yerli oyunculara yaptık. Kendimizi ona göre hazırlamıştık. Ancak bu kararın üzücü olan tarafı şudur; maaşını ödediğimiz halde oyuncuların tribünde beklemesidir. Onlar esas itibariyle kulübede olabilirlerdi. Federasyonun da açıkladığı gibi bu, bugün açıklanmış bir karar değildir, bir senedir var. Biz de planlarımızı ona göre yapmıştık."

Fikret Orman, bir sozuru üzerine, yeni sezonda maçlarını oynayacakları stadın önümüzdeki hafta netleşeceğini ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Fikret Orman Almanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title