Haberler

Beşiktaş Kaldığı Yerden Devam Etmek İstiyor

Güncelleme:

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında yarın sahasında Mersin İdmanyurdu'yla karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında yarın sahasında Mersin İdmanyurdu'yla karşı karşıya gelecek. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçta, hakem Mete Kalkavan görev yapacak.

Süper Lig'de devre arası öncesi son 4 maçını kazanan siyah-beyazlı ekip, taraftarının önünde Mersin İdmanyurdu'nu mağlup ederek hem galibiyet serisini 5 maça çıkarmayı hem de liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.

Beşiktaş, sezonun ilk yarısını 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgiyle tamamlamış ve 41 puan toplayıp, sıralamada en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin bir puan önünde devre arasına zirvede girmişti.

- Güneş ideal 11'iyle sahada

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Mersin İdmanyurdu karşısında ideal 11'ini sahaya sürmesi bekleniyor.

Devre arasında Ziraat Türkiye Kupası'nda PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'la iki kez karşı karşıya gelen ve bu maçlarda farklı kadrolara görev veren tecrübeli teknik adam, Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında ideal 11'ine dönüş yapacak.

Karadeniz temsilcisiyle oynanan son müsabakada hafif sakatlık geçiren İsmail Köybaşı'nın ilk 11'de görev yapması beklenirken, Güneş'in, orta alanda da Olcay Şahan'a formayı vermeyi planladığı öğrenildi.

Muhtemel 11

Beşiktaş'ın muhtemel 11'i şöyle:

Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan, Sosa, Olcay Şahan, Gomez.

3 futbolcu ceza sınırında

Beşiktaş'ta, Mersin İdmanyurdu maçı öncesi 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Süper Lig'de üçer sarı kartı bulunan Mario Gomez, Luiz Rhodolfo ve Andreas Beck, Mersin İdmanyurdu karşısında sarı kart görmeleri durumunda 19. haftada Trabzonspor'la deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ın kozu Gomez

Beşiktaş'ın, Mersin İdmanyurdu'yla yapacağı maçta gözler, Alman futbolcu Mario Gomez'in üzerinde olacak.

Siyah-beyazlı formayla çıktığı son 4 lig karşılaşmasında da rakip fileleri havalandıran 31 yaşındaki futbolcu, bu performansıyla gol krallığı yarışında zirveye çıkmıştı.

Ligin ilk yarısındaki tüm müsabakalarda forma giyen ve bunların 10'unda gol atan Gomez'in, ligde 13 golü bulunuyor.

Bu arada Beşiktaş'ın bir diğer golcüsü Cenk Tosun da ligin ilk yarısında Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda oynanan maçta 3 gol atmış ve profesyonel kariyerindeki ilk "hat-trick"ini yapmıştı.

Son 15 maçın 12'sini kazandı

Beşiktaş, Süper Lig'de yaptığı son 15 maçın 12'sini kazandı.

Ligde, ilk 2 haftada birer galibiyet ve yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, daha sonraki 15 karşılaşmanın 12'sinde sahadan galibiyetle ayrıldı, diğer mücadelelerde ise 2 beraberlik ve bir yenilgi elde etti.

Beşiktaş, iç sahada oynadığı 9 müsabakada ise 6 galibiyet, bir beraberlik ve 2 yenilgiyle 19 puan topladı.

"Atan" ve "yiyen karşı karşıya

Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçı, Süper Lig'in bu sezon en çok gol atan ve en çok gol yiyen ekiplerini karşı karşıya getirecek.

Sezonun ilk yarısında 41 gol kaydeden siyah-beyazlılar, ligin en golcü takımı konumunda. 17 haftalık periyotta kalesinde 36 gol gören Mersin İdmanyurdu ise puan cetvelinin son sırasını paylaştığı Eskişehirspor'la birlikte ligin en çok gol yiyen iki takımından biri.

İki takım arasında sezonun ilk haftasında oynanan ve 7 gole sahne olan karşılaşmada Beşiktaş, deplasmanda rakibini 5-2 mağlup etmişti.

Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör krizi

Süper Lig'in ilk yarısını istediği yerde tamamlayamayan Mersin İdmanyurdu'nda, devre arasında da teknik direktör krizi yaşandı.

İlk yarıyı Bülent Korkmaz yönetiminde tamamlayan Mersin İdmanyurdu'nda, devre arası kampının başlayacağı gün 48 yaşındaki teknik adamla yollar ayrıldı. Korkmaz'ın yerine kırmızı-lacivertlilerin başına getirilen Hakan Kutlu, daha önce de çalıştırdığı takımın başında sadece bir gün kaldı.

Devre arasında olağanüstü genel kurul da yapıp kulüp başkanlığına Hüseyin Çalışkan'ın seçildiği Mersin İdmanyurdu'nda, kongre sonrası teknik direktör Nurullah Sağlam'la anlaşmaya varılmış, ancak 50 yaşındaki çalıştırıcı da sadece 2 gün takımın başında kalmıştı.

Mersin İdmanyurdu, Nurullah Sağlam'ın ardından henüz yeni bir isimle anlaşmaya varamadığı için Beşiktaş karşısına teknik direktörsüz çıkacak.

Kaynak: AA / Spor

Mersin İdmanyurdu Mario Gomez Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title