Haberler

Efsaneler, Vodafone Arena'da

Güncelleme:

Beşiktaş Futbol Takımı, uzun süredir hasret kaldığı Vodafone Arena'ya Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Bursaspor ile oynanan maçla kavuştu.

Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle resmi maçlarını farklı statlarda yapmak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, bin 66 gün sonra Dolmabahçe'de resmi maça çıktı.

Süper Lig'de 11 Mayıs 2013'te oynanan ve 3-0 kazanılan Gençlerbirliği karşılaşmasıyla BJK İnönü Stadı'na veda eden Beşiktaş, yapımı tamamlanan ve ismi Vodafone Arena olarak değiştirilen statta taraftarların önüne çıkma sevinci yaşadı.

Beşiktaş, stadın yapımı sırasında 2,5 sezonu aşkın süre boyunca iç saha maçlarını 6 farklı yerde oynamak durumunda kaldı.

Siyah-beyazlı futbol takımı, bu dönem boyunca Atatürk Olimpiyat, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim, Osmanlı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yusuf Ziya Öniş statlarında rakip ekipleri konuk etti.

STADIN İÇİ SİYAH-BEYAZA BÜRÜNDÜ

Beşiktaş'ın Dolmabahçe'deki stada dönmesinin heyecanı, hem Vodafone Arena'nın içinde hem dışında yaşandı.

Uzun bir aradan sonra Dolmabahçe'ye dönmenin coşkusunu yaşayan taraftarlar, erken saatlerden itibaren Dolmabahçe ve Beşiktaş'ta bir araya geldi. Anadolu yakasından gelen ve deniz yolunu kullanan taraftarlar, coşkulu bir şekilde stat bölgesine ulaştı.

Vodafone Arena'nın dışında başlayan coşku, taraftarların saat 16.00'dan itibaren stada alınmasıyla tribünlere yansıdı. Maç öncesi tribünlerdeki tüm koltuklara üzerinde "Vodafone Arena açılış hatırası 11.04.2016" yazılı Beşiktaş bayrağı konulurken, formalarıyla gelen taraftarlar da Vodafone Arena'yı adeta siyah-beyaza boyadı.

TARAFTARIN BÜYÜK SEVİNCİ

Siyah-beyazlı taraftarlar da takımları gibi hasretin bitiş sevincini yaşadı.

Taraftarlar erken saatlerden itibaren coşkulu tezahüratlarla karşılaşmaya hazırlandı. Stadın yeni halini dışarıdan görüntüleyen taraftarlar, tribünlerde de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Karşılaşma öncesinde stadın yıkımından başlayıp, yapımı ve bitimine kadar hazırlanan videolar skorboardlardan paylaşıldı. Stadın açılış maçında taraftarlar, tribünleri tamamen doldurdu.

SEBA SEVGİSİ

Skorboarda ayrıca Beşiktaş Kulübünün önemli dönüm noktaları paylaşıldı.

Kulüp tarihinde çeşitli dönemlerde oynamış oyuncu kadroları görüntülerde yer alırken, taraftarların en büyük sevgi gösterisi efsane başkan Süleyman Seba'ya oldu.

AÇILIŞI BARIŞ ŞİMŞEK YAPTI

Vodafone Arena'daki ilk karşılaşmayı yöneten hakem Barış Şimşek tarihe geçti.

Siyah-beyazlıların BJK İnönü Stadı'nda oynadığı son karşılaşmayı yöneten Şimşek, Vodafone Arena'da da düdük çalan ilk hakem oldu.

Müsabakada Şimşek'in yardımcılıklarını Uygar Bebek ve Mehmet Metin yaptı. Serdar Diyadin'in dördüncü hakem olduğu maçta, Serkan Tokat ve Murat Özcan ise ilave yardımcı hakem olarak görev aldı.

EFSANELER YENİ MABED'DE

Beşiktaş'ta geçmiş yıllarda futbolcu ve teknik adam olarak görev yapan isimler de Vodafone Arena'daki ilk maçı izledi. Siyah-beyazlı ekibe üst üste şampiyonluklar yaşatan İngiliz Gordon Milne ve o dönemin oyuncularından Ali Gültiken'in yanı sıra takımın 15 yıllık şampiyonluk hasretine son veren Dorde Milic, eski futbolcular Daniel Amokachi, Roberto Hilbert, teknik direktörler Bernd Schuster, Jean Tigana ve Ertuğrul Sağlam da maçı tribünden takip etti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, maç öncesi Dorde Milic, Gordon Milne, Bernd Schuster, Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam ve Daniel Amokachi'ye plaket verdi.

FUTBOLCULAR ATMOSFERİ YAŞADI

Beşiktaşlı futbolcular da maçın başlamasına 1,5 saat kala sahaya çıkarak, stadın yeni atmosferini gözlemledi. Vodafone Arena'da ilk kez bir maça çıkmanın heyecanını yaşayan siyah-beyazlı oyuncular, taraftarların sevgi gösterisine alkışlarla karşılık verdi. Kısa süre saha zemininde tribünleri seyreden futbolcular, daha sonra soyunma odasına gitti.

"EVİNE HOŞGELDİN" PANKARTI

Karşılaşma öncesinde yapılan anonsta hem oyuncular hem taraftarlar, "Evinize hoş geldiniz, hoş bulduk" ifadeleriyle karşılandı. Bu arada saha içinde orta yuvarlağı kaplayan dev boyutta "Evine hoş geldin Beşiktaşlı" pankartı konuldu.

Konuk ekip olarak Vodafone Arena'daki ilk maça çıkan Bursasporlu oyuncular da sahaya çıkarak bir süre atmosferi gözlemledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve teknik direktör Şenol Güneş, sahaya çıkış tünelinde tribünleri seyrederek bir süre sohbet etti.

Karşılaşmayı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Hüsnü Güreli de protokol tribününden izledi.

GÜNEŞ'TEN REVİZYON

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının 27. haftada 2-1 mağlup olduğu Kasımpaşa maçına göre Bursaspor karşısında 4 değişiklik yaptı.

Siyah-beyazlı formayla çıktığı 4 resmi maçın 3'ünde kalesinde gol gören Denys Boyko, 18 kişilik kadroya dahi alınmazken, sakatlığı geçen Tolga Zengin ilk 11'de sahaya çıktı.

Geçen haftaki karşılaşmada özellikle savunmada sıkıntılar yaşayan siyah-beyazlı takımda tecrübeli teknik adam, sağ bekte hatalar yapan Andreas Beck'in yerine Serdar Kurtuluş'a, savunmanın göbeğinde de Necip Uysal'ın yerine Alexis Delgado'ya şans verdi.

Sarı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa karşısında forma giymeyen Ricardo Quaresma da cezasının bitmesinin ardından ilk 11'deki yerine döndü. Portekizli oyuncu, Kasımpaşa maçında ilk 11'de görev yapan Kerim Frei'in yerine Bursaspor karşısında sahaya çıktı.

BECK, YEDEK KALDI

Beşiktaş'a sezon başında transfer olan ve geldiği ilk günden itibaren istikrar yakalayan Andreas Beck, Süper Lig'de ilk kez yedek soyundu.

Takımının bu sezon yaptığı 27 maçta da ilk 11'de şans bulan Beck, Bursaspor karşılaşmasında yedekler arasında yer aldı.

Beck'in yerine sağ bekte görev alan Serdar Kurtuluş ise bu sezon ilk kez lig maçında şans buldu.

Şenol Güneş'in Ziraat Türkiye Kupası maçlarında oynattığı Serdar, Bursaspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

GÖKHAN TÖRE KADRODA

Siyah-beyazlı takımda sakatlığı geçen Gökhan Töre de uzun bir aradan sonra maç kadrosuna girdi. Ligde son olarak 23. haftada Fenerbahçe ile oynanan maçta forma giyen Gökhan Töre, 5 lig karşılaşmasının ardından kadroda kendisine yer buldu.

ALEXİX, 3 MAÇ SONRA 11'DE

Necip Uysal'ın yerine savunmanın göbeğinde görev yapan Alexis Delgado, 3 maç sonra Süper Lig'de ilk 11'de oynadı.

Statü gereği Trabzonspor karşılaşmasında kadroda yer almayan Delgado, Antalyaspor ve Kasımpaşa maçlarında yedek soyunurken, Bursaspor mücadelesinde ilk 11'de şans buldu.

Beşiktaş, Bursaspor karşılaşmasına Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Delgado, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa, Olcay Şahan ve Mario Gomez ilk 11'i ile başladı.

Siyah-beyazlılarda Günay Güvenç, Andreas Beck, Necip Uysal, Dusko Tosic, Gökhan Töre, Kerim Frei ve Cenk Tosun yedek soyundu.

İLK ÜÇLÜ'YÜ NOUMA ÇEKTİRDİ

Vodafone Arena'da üçlü diye tabir edilen tezahüratı ilk olarak siyah-beyazlı takımın eski futbolcusu Pascal Nouma çektirdi.

Beşiktaşlı taraftarların unutmadığı futbolcular arasında yer alan Nouma, karşılaşmayı numaralı tribünde takip ederken üçlü çektirerek siyah-beyazlıları coşturdu.

Tribün liderlerinden Alen Markaryan da sahaya inerek taraftarlara üçlü çektirdi

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Emniyet güçleri, bileti olmayan taraftarları güvenlik bariyeri içine almazken, bu bölümün dışındakileri uzaklaştırdı.

Maç öncesinde stat çevresinde güvenlik çemberi oluşturuldu. Bu nedenle bölgedeki bazı kısımlar trafiğe kapatılırken, stat çevresinde ve Kartal Yuvası'nda bulunan taraftarlar güvenlik çemberinin dışına alındı.

TARAFTAR TEK TEK ARANDI

Öte yandan taraftarların arama noktalarında yığılması nedeniyle emniyet güçleri biber gazı ve tazyikli su ile grubu uzaklaştırmaya çalıştı. Müdahale sırasında bazı taraftarlar biber gazından etkilenirken, bir kişi de yaralandı. Stadın içinde bazı tribünlerde bulunan kişiler de gazdan etkilendi.

Vodafone Arena'nın Bursaspor ile yapacağı maça hazır hale gelmesi için yoğun çaba harcanırken, bazı eksiklerin sürdüğü görüldü.

Beşiktaş, sahaya "Biz kocaman bir aileyiz, artık evimizdeyiz" yazılı pankartla çıktı.

Maç öncesi vefat eden eski milli futbolcu Yorgo "Koço" Kasapoğlu ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Engin Berker için saygı duruşunda bulunuldu.

Kaynak: AA / Spor

Kasımpaşa Bursaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title