Haberler

Beşiktaş İkinci Yarıya Galibiyetle Başladı

Turkcell Süper Lig'de, 18. haftanın son maçında Beşiktaş, sahasında Vestel Manisaspor'u 3-1 mağlup ederek, ikinci yarıya galibiyetle başladı.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, maçtan sonra yaptığı açıklamada, sporda önemli olanın centilmenlik olduğunu belirterek, "Çok güzel bir maç oldu. Herkes çok hoşlandı" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Vestel Manisaspor karşısında iyi bir oyunla galip geldiklerini söyleyerek, "Özellikle ilk yarıda çok iyiydik. İkinci yarının ilk 20 dakikasında biraz sıkıntı yaşadık, ama buna rağmen çok gol pozisyonuna girdik. Güzel bir maç oldu" dedi. Takımın oyununda bir ilerleme olduğunu kaydeden Fransız teknik adam, "Ligin ilk yarısında birçok sakat vermiştik. Böyle olunca da sıkıntılar yaşadık. Şimdi böyle sıkıntımız fazla yok. Umarım bundan sonra da olmaz" diye konuştu. Tigana, Vestel Manisaspor karşısında 3 gol atan Nobre ile ilgili sorulan bir soruya da, "Şimdiye dek çok gol pozisyonuna giriyordu, ama bunları golle sonuçlandıramıyordu. Galatasaray'a Efes Cup'ta attığı gol Nobre'ye moral oldu. Onun böyle devam etmesini umuyorum. Bu arada Bobo da ona çok güzel paslar verdi. Onu da unutmamak gerek" cevabını verdi. İspanya'nın Deportivo La Coruna takımından bir futbolcunun transfer edileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise Tigana, "Şu anda böyle birşey yok" ifadesini kullandı.

Çarşamba günü Fortis Türkiye Kupası'nda Vestel Manisaspor ile tekrar karşılaşacaklarını da hatırlatan Tigana, bu maçta gol yememeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, Beşiktaş'ı aldığı galibiyetten dolayı kutlayarak, "Maçta 1-0'a kadar dengeli oynadık. Reinaldo'nun kaçırdığı gol sonrası kalemizde golü gördük. Beşiktaş'ın kazanma arzusu üstün geldi. Beşiktaş'ı kutluyorum. Artık Çarşamba günkü kupa maçına bakıyoruz" diye konuştu.

Vestel Manisaspor karşısında takımının 3 golünü atan Mert Nobre, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Takıma yardımcı olduğum için mutluyum. Forvet oyuncuları, gol atarak yaşar. Bu gollerin ardından tabii ki rahatladım, ama asıl önemli olan süreklilik" dedi. Basın mensuplarının, Galatasaray maçlarında attığı golleri hatırlatması üzerine ise Brezilya asıllı futbolcu, maç ayırt etmediğini, ancak bu maçlarda attığı gollerin özel anlam taşıdığı için böyle düşünüldüğünü söyledi. Nobre, karşılaşmada kendisine 2 gol pası veren Bobo'ya da teşekkür etti.

Beşiktaş Kaptanı İbrahim Üzülmez ise, "Bugün gerçekten sahada güzel bir oyun sergiledik. Kazanmamız gereken bir maçtı. Taraftarımıza 3 puan armağan ettiğimiz için mutluyum. Kendimize olan güvenimizi sahaya yansıtırsak, ligin ikinci yarısında sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi. İbrahim Üzülmez, Nobre'nin gol atamadığı için bir stres yaşadığını belirterek, "Bugün 3 gol attı, onun adına umutluyum. İnşallah sürdürür. Çünkü Nobre bizim için çok önemli bir futbolcu" diye konuştu.

Siyah-beyazlı bir diğer futbolcu İbrahim Toraman da, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve iyi hazırlandıklarını kaydederek, "Biz iyi bir takımız. Bugün de sahaya iyi bir oyun yansıttığımızı düşünüyorum. Birçok gol pozisyonuna girdik. Maç daha farklı skorla da bitebilirdi. Bugün taraftarımız yine muhteşemdi. Taraftarımız bizi böyle desteklediği sürece, herkes kenetlenirse, sezon sonuna kadar bugünkü gibi koşan, mücadele eden bir takım sahaya yansıtacağımıza inanıyorum. İnşallah da sezon sonunda şampiyon olan takım biz oluruz" dedi.

Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Matias Delgado ise, Vestel Manisaspor karşısında özellikle ilk yarıda çok iyi oynadıklarını söyleyerek, "Umarım bundan sonra da böyle devam ederiz. Liderle sadece 6 puan fark kaldı, bu çok önemli" diye konuştu.

Bu arada, karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanarak oyunu terk eden Beşiktaşlı futbolcu Fahri Tatan, maç sonrası hastaneye götürüldü. Fahri'nin, sol arka adalesinden sakatlandığı, durumunun çekilecek MR sonucu netleşeceği açıklandı.

Beşiktaş, yarın yapacağı antrenmanla Vestel Manisaspor ile yapacağı Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçının hazırlıklarına başlayacak.

(EYB-KÇ-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title