Haberler

Beşiktaş İkinci Devreye Akhisar'da Start Veriyor

Her iki takımın da hedefi 3 puan

Şenol Güneş'ten Burak Yılmaz kararı

Adriano cezalı, kart sınırında 2 isim

Ali DANAŞ - İSTANBUL / DHA

Beşiktaş, Süper Lig'in 2. devresinin ilk maçında deplasmanda Akhisarspor ile karşılaşacak. Yarın akşam Spor Toto Akhisar Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20: 30'da başlayacak.

Akhisarspor - Beşiktaş karşılaşması 2. devrenin ilk maçı olsa da her iki takım açısından oldukça büyük bir önem taşıyor ve her iki takım da maça mutlak galibiyet parolası ile çıkacak.

Ligin ilk devresini 26 puanla lider Medipol Başakşehir'in 9 puan gerisinde kapatan siyah beyazlılar için her maç final niteliğinde. UEFA Avrupa Ligi'nden elenen, 1 yıl cezalı olduğu için Ziraat Türkiye Kupası'nda yer almayan Beşiktaş, şampiyon olabilmek için ikinci devrede olağanüstü bir performans göstermek zorunda. Sıralamada 7'nci durumda olan siyah beyazlıların işi bir hayli zor görünse de başta yönetim olmak üzere teknik direktör Şenol Güneş'in de inancı üst seviyede. İlk devrede en büyük sorun olan santrfor problemini Burak Yılmaz'ı transfer ederek çözen siyah beyazlılar, Pepe'nin yerine de Isimat Mirin'i alarak kadrosunu güçlendirdi. Akhisar maçı ile başlayacak 2. devrede uzun bir galibiyet serisi yakalanması halinde şampiyonluk şansının çok yükseleceğine inanan yönetim ve teknik heyet, artık tüm işin futbolcularda olduğunu düşünüyor.

Akhisarspor ise Beşiktaş karşısında galip gelerek düşme hattından uzaklaşmak amacında. 17 puanla ligin 15'inci sırasında yer alan Akhisarspor, düşme hattının sadece bir basamak üstünde yer alıyor ve alacağı her puana şiddetle ihtiyacı var. Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmasına rağmen son iki haftaya kadar düşme hattının hemen üstünde yer alan Ege temsilcisi bu sezon ilk devre de genelde düşme hattında yer aldı. 15'inci haftada Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek düşme hattının hemen üstüne çıkan yeşil siyahlılar ilk devreyi de 15'inci sırada tamamladı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN BURAK YILMAZ VE ISİMAT MİRİN KARARI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akhisarspor karşısına çıkaracağı kadroyu hemen hemen belirlemiş durumda.

Hafta içi yapılan basına açık idmanlardaki taktik çalışmalarda, maçta oynatacağı 11'i çok belli etmeyen ve genelde son idmanda kararını veren Güneş, bu kez haftanın ilk idmanında taktik çift kaleyi doğrudan 11'i belirleyerek oynattı. Yeni transferler Burak Yılmaz ve Isimat Mirin'in olduğu 11'i taktik maç boyunca değiştirmeyen tecrübeli teknik adam, Akhisarspor karşısına çıkaracağı kadronun mesajını da vermiş oldu.

Kaleyi Karius'a emanet edecek olan Güneş, Adriano'nun cezası sebebiyle oynamayacağı maçta geri dörtlüyü Gökhan Gönül-Vida-Mirin ve Caner Erkin'den oluşturdu. Orta ikilide Atiba ve Dorukhan'a görev veren Şenol Güneş'in hücum hattı, bir oyuncu dışında net durumda. Taktik maçta Lens-Ljajic ve Güven'i tercih eden Güneş'in,son anda Quaresma'yı 11'e koyarak Lens veya Güven'den birini yedeğe çekmesi de ihtimaller dahilinde. Tecrübeli teknik adamın santrfordaki tercihi ise herkesin performansını merakla beklediği Burak Yılmaz olacak.

Beşiktaş'ın Akhisarspor karşısındaki muhtemel onbiri şöyle;

"Karius, Gökhan Gönül, Vida, Mirin, Caner, Atiba, Dorukhan, Lens, Ljajic, Güven, Burak Yılmaz

ADRİANO CEZALI, KART SINIRINDA 2 İSİM

Beşiktaş'ta Akhisarspor karşısında Adriano dışında eksik futbolcu bulunmuyor.

Ligin ilk devresinin son maçı olan Kasımpaşa maçında 4'üncü sarı kartını gören Adriano, cezalı olduğu için Akhisarspor'a karşı forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta iki futbolcu da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 16'ncı haftada Trabzonspor maçında 3'üncü sarı kartı gören Adem Ljajic ve 17'inci haftada Kasımpaşa maçında 3'üncü sarı kartı gören Domagoj Vida Akhisarspor karşısına ceza sınırında çıkacak. Her iki futbolcu da yarın akşam sarı kart görmeleri durumunda 19'uncu haftada İstanbul'da oynanacak olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Burak Yılmaz İstanbul Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title